Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΛΦΟΙ 2024

Γ. Πιτσιλής στην «Η»: Οι επιστροφές φόρων έφτασαν τα 1,7 δισ. το α’ τρίμηνο του 2024

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής

Στα 1,7 δισ. ευρώ έφτασαν οι επιστροφές φόρων το πρώτο τρίμηνο του 2024, όπως τονίζει μιλώντας στην «Η» ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. «Πέρσι επιστρέψαμε σχεδόν 7 δισεκατομμύρια ευρώ και φέτος το πρώτο τρίμηνο είμαστε ήδη καλύτερα από πέρυσι. Έχουμε φτάσει στο 1,7 δισ. επιστροφές στο α’ τρίμηνο. Άρα λοιπόν, πάμε καλά».

Ο κ. Πιτσιλής εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως θα ολοκληρωθεί «σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό η αυτοματοποίηση της διαδικασίας επιστροφών φόρων». Μιλάει για τον ρόλο που θα παίξουν οι Δήμοι ή άλλοι φορείς στην διαλειτουργικότητα και την αυτόματη ροή της πληροφορίας. Σε μεγάλο βαθμό ωριμότητας είναι η διαλειτουργικότητα με τον ΕΦΚΑ, «ώστε όποιος έχει ασφαλιστικές οφειλές να το βλέπουμε και να μπορούμε να κάνουμε τις διαδικασίες αυτοματοποιημένα. Θεωρώ ότι θα αλλάξει το τοπίο πάρα πάρα πολύ».  

Η εφαρμογή myaadeapp έχει μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες είπε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ - ήδη 300.000 πολίτες την έχουν κατεβάσει, χθες μόνο (Τετάρτη 10/4) 200.000. «Αυτή η έκρηξη αποδοχής μας κάνει πολύ χαρούμενους γιατί την φτιάξαμε για τους πολίτες», λέει ο κ. Πιτσιλής, εξαγγέλλοντας πως έρχονται και άλλες ψηφιακές εφαρμογές ενώ θα υπάρχει ψηφιακή διαλειτουργικότητα ανάμεσα σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.

Διασύνδεση ταμειακών με POS 

Το 90% των POS έχει διασυνδεθεί με τις ταμειακές μηχανές ή έχει κλείσει ραντεβού για να ολοκληρώσει τη διασύνδεση μέχρι το τέλος του μήνα, ανέφερε ο κ. Πιτσιλής. Για το υπόλοιπο 10% ήδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι και τηλεφωνικές επικοινωνίες. «Ταυτόχρονα εξετάζουμε εάν οι επιχειρήσεις από τους 35 κλάδους που εντάχθηκαν στην υποχρέωση έχουν εγκαταστήσει POS. Εκεί τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μια ικανοποιητική εικόνα συμμόρφωσης. Βεβαίως, παραβάσεις που εντοπίζονται θα σταλούν στο υπουργείο Ανάπτυξης για να επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται».

Ούτε λόγος για παράταση, επισημαίνει ο κ. Πιτσιλής. «Οι δικαιολογίες μπορεί να είναι πολλές, αλλά το χρονοδιάγραμμα ήταν γνωστό. Δόθηκε ήδη μία παράταση ενός μήνα. Δεν υπάρχει περιθώριο να μην πετύχουμε αυτό το έργο στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί». 

Αναφορικά με το φορολογικό κενό, ο κ. Πιτσιλής είπε πως «καταγράφεται μια πολύ σημαντική  πτωτική τάση» και ο στόχος είναι «το 2026 να έχουμε φτάσει στο 9% και το 2027 στο 8%».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΛΦΟΙ 2024

Περισσότερα