Νέα
  • ΓΔ: 949.39 -0.67%
  • Τζίρος: 77,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

VERO: Τα Βαλκάνια πάνε καλύτερα στο Ν. Βερόπουλο – Νέο Vero Jumbo το ερχόμενο φθινόπωρο

Vero
Πηγή: Vero

Μπορεί στην Ελλάδα, η ανάπτυξη του δικτύου Βερόπουλος να συνδυάστηκε με υπερχρέωση της επιχείρησης οδηγώντας προ πενταετίας την αλυσίδα σε εξαγορά της από την Metro ΑΕΒΕ (My Market), στα Βαλκάνια όμως ο Νίκος Βερόπουλος κατάφερε να έχει μία πολύ καλύτερη πορεία, με συνεχή ανάπτυξη στις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Ετσι και το 2020, παρά τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, η Vero, η αλυσίδα του Νίκου Βερόπουλου σε Σερβία και Βόρεια Μακεδονία, κατέγραψε ανάπτυξη 6,2%, σε μία χρονιά μάλιστα κατά την οποία το δίκτυο παρέμεινε στα 21 καταστήματα.

Οικονομικά μεγέθη-VERO S.A. (σε εκατ. ευρώ)

Πωλήσεις (χωρίς ΦΠΑ)

2020*: 126,3
2019: 119,4
2018: 115,4
2017: 111,7

EBIT

2020*: 17,4
2019: 12,3
2018: 12,5
2017: 12,3

*εκτιμήσεις

Η ανάπτυξη ανά χώρα (2020/2019)

Σερβία: +9,67%
Β. Μακεδονία: +3,76%

Διαφοροποίηση και… Jumbo

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αλυσίδας, Νίκο Βερόπουλο, "η συνεχιζόμενη ανάπτυξη οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο συνδυασμό των καταστημάτων Vero Jumbo (το οποίο είναι κομμάτι της δραστηριότητας του ομίλου στα Βαλκάνια), που έχει δημιουργήσει μία πολύ ιδιαίτερη και δυνατή εταιρική ταυτότητα, αλλά και στη φιλοσοφία της Vero να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό και να επιλέγει προϊόντα, που να δίνουν προστιθέμενη αξία στον πελάτη".

Πολλά ελληνικά προϊόντα στα ράφια

Τα καταστήματα Vero λειτουργούν με παρόμοια κωδικολόγια προϊόντων, με αυτά που λειτουργούσε η αλυσίδα Βερόπουλος στην Ελλάδα, ενώ στα ράφια της η Vero φιλοξενεί επιλεγμένα προϊόντα από Ελλάδα, χάρη σε αποκλειστικές συμφωνίες, που έχει συνάψει με ελληνικές εταιρείες. Περισσότεροι από 500 κωδικοί ελληνικών προϊόντων είναι διαθέσιμοι στα καταστήματα της αλυσίδας, ενώ οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 3 χρόνια. Το 2020 οι αγορές ελληνικών προϊόντων από τον όμιλο Vero άγγιξαν τα €3 εκατ.

Μεταξύ των ελληνικών προϊόντων περιλαμβάνονται καφές Λουμίδης, Μπισκότα Παπαδοπούλου, γιαούρτια Όλυμπος, γάλα Ροδόπη, αλλαντικά Υφαντής, σαλάτες Καλαμαράκης, κονσέρβες ΖΑΝΑΕ, αρτοποιήματα Φαίδων, αναψυκτικά Λουξ, μπαχαρικά Captain’s, όσπρια και ρύχια Agrino, είδη μαναβικής Ακριτίδης κλπ.

Πού θα ανοίξει το νέο υπερ-κατάστημα

Σε ό,τι αφορά την επέκταση του δικτύου – στο οποίο λόγω πανδημίας δεν προστέθηκε κανένα σημείο πώλησης – τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί η έναρξη λειτουργίας του νέου καταστήματος Vero Jumbo στο Novi Sad εφόσον δεν υπάρξουν διακοπές στα κατασκευαστικά έργα. Το εμπορικό κέντρο, συνολικής έκτασης 10.000-11.000 τ.μ., θα έχει δύο βασικές ζώνες:

-το Super Vero θα καλύπτει έκταση 3.500 τ.μ.

-το Jumbo θα καλύπτει έκταση 7.000 τ.μ.

Επίσης, το συγκρότημα θα διαθέτει φαρμακείο, στεγνωτήριο και τράπεζα, για τα οποία θα δοθεί ένα τμήμα 300 τ.μ. περίπου. Για τις ανάγκες του νέου καταστήματος αναμένεται να γίνουν προσλήψεις 100 ατόμων.

Ακίνητο της MAT Real Estate

Πέρυσι, η αλυσίδα απέκτησε την Novotrans Novi Sad στην περιοχή Kisacki put 1, με ένα οικόπεδο και ένα κτίριο σε αρχική φάση κατασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, η Novotrans ανήκε στην MAT Real Estate του ομίλου Spiro Matijević. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κατάστημα Vero Jumbo στην Σερβία, όπου, εκτός από το Novi Sad, η αλυσίδα έχει καταστήματα στο Βελιγράδι από το 2006.

Η σημερινή παρουσία στα Βαλκάνια

Σήμερα ο όμιλος διαθέτει: 14 καταστήματα supermarket στην Β. Μακεδονία 7 καταστήματα supermarket στην Σερβία 1 εμπορικό κέντρο στην Β. Μακεδονία

VERO Center

Αναφορικά με το εμπορικό κέντρο VERO Center, θυμίζουμε ότι αυτό εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2010, με τον όμιλο να επενδύει κεφάλαια άνω των €40 εκατ. Πρόκειται για είναι ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο στην καρδιά της πόλης των Σκοπίων, συνολικής επιφάνειας 40.000 τ.μ., το οποίο φιλοξενεί διεθνή και τοπικά brands, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν, από ελληνικής πλευράς, το μεγαλύτερο Jumbo της χώρας, καθώς και το εστιατόριο Goody’s Burger House, τα οποία εκμεταλλεύεται η Vero S.A.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ