Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΛΑΡΚΟ: Προ των πυλών η δεύτερη φάση του διαγωνισμού

Εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ / Πηγή: Intime
Εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ / Πηγή: Intime

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι λίστες με τους υποψήφιους επενδυτές που θα περάσουν στην τελική φάση για τη διεκδίκηση του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των μεταλλείων. Οι τελικές λίστες θα ανακοινωθούν από το ΤΑΙΠΕΔ και τον Ειδικό Διαχειριστή που διενεργούν τους διαγωνισμούς για την παραχώρηση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ.

Σημειώνεται ότι αν και πρόκειται για δύο διαφορετικούς διαγωνισμούς οι διαδικασίες κινούνται παράλληλα και ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο έλεγχος και η αξιολόγηση των φακέλων των έξι επενδυτικών σχημάτων που εμφανίστηκαν στην πρώτη φάση των διαγωνισμών στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οσοι από τους υποψηφίους περάσουν στη δεύτερη φάση θα έχουν πρόσβαση στο data room με τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία της βιομηχανίας εξόρυξης και παραγωγής σιδηρονικελίου προκειμένου να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα και να προχωρήσουν στη συνέχεια στην υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ αφορά στη μίσθωση του δημόσιου μεταλλείου Λάρυμνας, που περιλαμβάνει τα σχετικά μεταλλευτικά δικαιώματα, το μεταλλευτικό εργοστάσιο και τα ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό του, τα οποία ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και επί του παρόντος μισθώνονται στην «Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμη Εταιρεία ΛΑΡΚΟ» (ΛΑΡΚΟ) και στη μίσθωση του δημόσιου μεταλλείου στο Λούτσι, το οποίο περιλαμβάνει τα σχετικά μεταλλευτικά δικαιώματα με τα ακίνητα και τις εγκαταστάσεις του, τα οποία ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Αντίστοιχα, ο  διαγωνισμός του Ειδικού Διαχειριστή αφορά στην παραχώρηση των μεταλλευτικών δικαιωμάτων επί των μεταλλείων της Εύβοιας, της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας (περιοχή Άγιος Ιωάννης), της Καστοριάς κι άλλων περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ.

Οι ενδιαφερόμενοι της πρώτης φάσης

Τα έξι επενδυτικά σχήματα που έλαβαν μέρος στην πρώτη φάση του διαγωνισμού είναι:

  1. COMMODITY & MINING INSIGHT IRELAND LIMITED
  2. GEK TERNA S.A. - AD HOLDINGS AG
  3. MYTILINEOS S.A.
  4. SOLWAY INVESTMENT GROUP LIMITED
  5. THARISA PLC
  6. TRAFIGURA GROUP Pte Ltd
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ