Νέα
  • ΓΔ: 891.16 +0.43%
  • Τζίρος: 43,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Intracom Holdings: Ενοποιημένες πωλήσεις 312,6 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

Αποτελέσματα εννεαμήνου από την Intracom Holdings

H Intracom Holdings ανακοίνωσε ενοποιημένες πωλήσεις στα 312,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020, έναντι πωλήσεων 364 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 9,6 εκατ. ευρώ, έναντι 20,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2019. Με εξαίρεση την κατασκευαστική δραστηριότητα, οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Ομίλου παρουσιάζουν σημαντικά βελτιωμένα αποτελέσματα. Σημειώνεται ότι οι νέες συμβάσεις εννεαμήνου ανήλθαν στα 625 εκατ. ευρώ ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων την 30/9/2020 ανήλθε σε 1,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αρνητική επίδραση της πανδημίας στην κατασκευαστική δραστηριότητα του Ομίλου οδήγησε σε υποχώρηση των ενοποιημένων οικονομικών μεγεθών στο εννεάμηνο του 2020 έναντι του εννεάμηνου 2019, με τη σημαντικότερη επιβάρυνση να προέρχεται από το τρίτο τρίμηνο. Οι καθυστερήσεις στην απορρόφηση κατασκευαστικών έργων που υλοποιούνται, όσο και στην υπογραφή νέων κατασκευαστικών έργων, επηρέασαν σημαντικά όλα τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου.

Ο τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου κατά το τρίτο τρίμηνο 2020 παρουσίασε αύξηση 17,4 εκατ. ευρώ ως συνέπεια της ανάγκης ενίσχυσης των εταιριών με κεφάλαιο κίνησης. Την 31/12/2019, ο τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου ανερχόταν σε 202 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εξάπλωση του COVID-19 έχει επίδραση κυρίως στην κερδοφορία του Ομίλου στο βαθμό που επηρεάζει την κατασκευαστική του δραστηριότητα. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες αν και έχουν σημαντικά βελτιωμένα μεγέθη δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν την παραπάνω επίδραση. Το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα της πανδημίας και των απαραίτητων περιοριστικών μέτρων δεν αφήνουν περιθώρια ανάκτησης των απωλειών μέσα στο έτος, αντίθετα εκτιμάται ότι θα τα επιβαρύνουν περαιτέρω.

Επιπλέον, ο Όμιλος ελέγχει συστηματικά κάθε παράγοντα κινδύνου και εξετάζει την επίδραση της πανδημίας σε όλα τα στοιχεία του ενεργητικού του, προκειμένου να αποτυπωθούν εύλογα στις οικονομικές του καταστάσεις. Η εν λόγω επίδραση δεν είναι δυνατόν να ποσοτικοποιηθεί στην παρούσα χρονική στιγμή, δεδομένου του εξαιρετικά ρευστού περιβάλλοντος. Ο Όμιλος εφαρμόζει σχολαστικά όλα τα επιβεβλημένα μέτρα για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων και συνεργατών του και διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των θυγατρικών του. Παρά τα επιβαρυμένα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη του έτους και την έντονη αβεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, η διοίκηση του Ομίλου, παραμένει αισιόδοξη ότι οι όποιες απώλειες είναι ανακτήσιμες μέσα στα επόμενα έτη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ