Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λιανεμπόριο: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα καταστημάτων

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

«Με βάση την εμπειρία το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει» επεσήμανε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε πριν λίγο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Εφόσον επικρατήσει μία άλλη αντίληψη, που φαίνεται ότι επικρατεί… σύντομα θα μπορέσουμε να ξαναγοράσουμε ρούχα και παπούτσια απ’ τα καταστήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος στη σύντομη παρέμβασή του.

Στη συνέντευξη τύπου προσκεκλημένοι για να τοποθετηθούν εκτός από τον κ. Εξαδάκτυλο, ήταν και ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο κύριος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι καθηγητές υποστήριξαν πως κομβικής σημασίας στην επιτυχία της επαναλειτουργίας της αγοράς είναι να τηρηθούν τα μέτρα και να εφαρμοστεί η τηλεργασία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επίσης ανέφεραν πως τα 3.000 κρούσματα τον Μάιο θα έχουν λιγότερη θνητότητα απ’ ό,τι σήμερα και απ’ ό,τι είχαμε τον Νοέμβριο. Ενώ σημείωσαν πως τα self test, ο εμβολιασμός και η βελτίωση του καιρού θα βοηθήσουν στο να ελεγχθεί η κατάσταση. 

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει το λιανεμπόριο συμβάλλει με 6% στην μεταδοτικότητα, ενώ μέσω του υβριδικού μοντέλου του click away το ποσοστό αυτό πέφτει στο 4%, ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης, συμπλήρωσε δε ότι θα πρέπει να βρεθεί το σωστό μείγμα ούτως ώστε να μπορέσει να ανοίξει η αγορά ταυτόχρονα να απορροφηθεί αυτό το 6%.

Να επιτηρήσει η κυβέρνηση τα μέτρα

Να ανοίξει άμεσα η αγορά με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα είπε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Σταύρος Καφούνης. «Οι ειδικοί μας λένε ότι μέσα στα καταστήματα δεν διασπείρεται ο ιός και θέση του Εμπορικού Συλλόγου είναι ότι το άνοιγμα των καταστημάτων μπορεί να λειτουργήσει ως βαλβίδα οικονομικής και κοινωνικής εκτόνωσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της τήρησης των μέτρων.

Να ανοίξει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο με 13032

Να ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί με αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών, είχε προτείνει νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ