Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λιανεμπόριο: Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγουν τα καταστήματα

Κλειστά καταστήματα / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επανέναρξη του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απρίλίου.

Σημειώνεται πως θα ανοίξουν μόνο τα μικρά καταστήματα, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα θα παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής.

Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται στέλνοντας μήνυμα με ισχύ για 3 ώρες, με περιορισμό μία φορά ανά ημέρα και σε συνδυασμό με τις μεθόδους click away ή click in shop.

Ο περιορισμός των 25 τετραγωνικών θα συνεχίσει να υφίσταται ως έχει, δηλαδή σε κάθε κατάστημα θα μπορεί να εισέρχεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ. και έως 20 άτομα ανά περίπτωση.

Οπως έχει ήδη αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, η κυβέρνηση καθιστά υποχρεωτικό τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό, ως προϋπόθεση για την προσέλευση στον εργασιακό χώρο για όλους τους εργαζομένους του λιανεμπορίου.

Μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Επιπλέον, από το Σάββατο 3 Απριλίου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση για σωματική άσκηση, με τον κωδικό 6. Οι μετακινήσεις θα ισχύουν μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ