Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Takeda - Shire: Ολοκληρώθηκε η ενοποίηση τριών θυγατρικών εταιρειών

Oλοκληρώθηκε το deal εξαγοράς της Shire από την Τakeda, μία συμφωνία που έγινε γνωστή σήμερα σε ολόκληρο τον κλάδο των βιοφαρμακευτικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω εξαγοράς, που πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο τo 2019, ολοκληρώθηκαν στην Ελλάδα οι διαδικασίες ενοποίησης των τριών ημεδαπών θυγατρικών εταιρειών των ομίλων Takeda (Takeda Ελλάς ΑΕ) και Shire (Shire Ελλάς ΑΕ και Baxalta ΜΕΠΕ), με κύριο γνώμονα να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση των συναφών συνεργειών και η βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών λειτουργιών τους προς όφελος των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και το σύστημα υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε, η εν λόγω ενοποίηση υλοποιήθηκε μέσω συγχώνευσης των ανωτέρω τριών νομικών οντοτήτων και ειδικότερα διά απορροφήσεως από την εταιρεία TAKEDA ΕΛΛΑΣ των εταιρειών SHIRE ΕΛΛΑΣ ΑΕ και BAXALTA ΕΛΛΑΣ.

Η συγχώνευση στην Ελλάδα συντελέστηκε επίσημα σήμερα, 1η Απριλίου 2021. Κατά τα οριζόμενα στις κείμενες νομοθετικές διατάξεις, από την ημερομηνία συντέλεσης της συγχώνευσης η απορροφώσα εταιρεία TAKEDA ΕΛΛΑΣ ΑΕ υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος και υπεισέρχεται αυτοδικαίως στο σύνολο των δικαιωμάτων, υποχρεώσεων, συμβατικών σχέσεων και εν γένει των εννόμων σχέσεων των απορροφημένων εταιρειών, οι οποίες έκτοτε παύουν να υφίστανται.

Η Takeda είναι μία βίο-φαρμακευτική εταιρεία με έδρα την Ιαπωνία, έχοντας ως βάση την Έρευνα και Ανάπτυξη.

Οι προσπάθειές της Takeda, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, για έρευνα και ανάπτυξη επικεντρώνονται σε τέσσερις θεραπευτικούς τομείς: την ογκολογία, τη γαστρεντερολογία, τη νευρολογία και τις σπάνιες νόσους, καθώς και σε επενδύσεις που στοχεύουν στα παράγωγα αίματος και στα εμβόλια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ