Νέα
  • ΓΔ: 905.55 -1.02%
  • Τζίρος: 86,31 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Apple: Αύξηση εσόδων κατά 28% το 2020 για το App Store

Κορυφαία App και παιχνίδια της Apple για το 2020 /Πηγή: AP

Αύξηση στα έσοδα της Apple, μέσω του App Store, καταγράφεται σε ποσοστό 28% για το 2020, με την αντίστοιχη ανάπτυξη το 2019 να διαμορφώνεται μόλις στο 3,1%, σε σχέση με το 2018.

Αυτό συνίσταται στο γεγονός ότι οι δαπάνες των Αμερικανών κατέγραψαν αύξηση το 2020, κυρίως εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις που θέσπισαν οι κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Οι ετήσιες δαπάνες των Αμερικανών σημείωσαν αύξηση κατά μέσο όρο 38% σε ετήσια βάση στα 138 δολάρια, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία ερευνών, Sensor Tower.

Σε ανάλυσή του, το αμερικανικό δίκτυο CNBC εκτιμά πως η εν λόγω αύξηση αποτιμάται για την εταιρεία στα 64 δισ. δολάρια για το 2020, ενώ η ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος, δεδομένου ότι οι περισσότερες χώρες επιμένουν στην αυστηροποίηση των μέτρων κατά της νόσου, παράλληλα με το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών. Σε αυτό το πλαίσιο, της παρατεταμένης καραντίνας, εκτιμάται ότι οι περισσότεροι χρήστες IOS θα επιλέξουν τις εφαρμογές του App Store, με τη μεγάλη ζήτηση να εντοπίζεται στα παιχνίδια για τις κινητές συσκευές, αυξάνοντας τις δαπάνες τελικά στα 180 δολάρια.

Το App Store της Apple αποτελεί καθοριστικό παρονομαστή ανάπτυξης για την εταιρεία από το Κουπερτίνο, η οποία για το φορολογικό έτος 2020 είχε ανακοινώσει έσοδα 53,7 δισ. δολάρια. Το 2020 οι δαπάνες για παιχνίδια ανά συσκευή, αυξήθηκαν στα 76,80 δολάρια, από 53,80 δολάρια το 2019.

Εκτός από τα παιχνίδια, η αμέσως επόμενη κατηγορία στην οποία εντοπίζονται οι περισσότερες δαπάνες είναι αυτή της ψυχαγωγίας. Οι δαπάνες αυτές αυξήθηκαν κατά 26% στα 10,20 δολάρια, από 8,10 δολάρια το 2019, όταν από το 2018 στο 2019, η αύξηση ήταν μόλις στο 1%.

Υπενθυμίζεται πως το Κογκρέσο των ΗΠΑ είχε επισημάνει ότι το μονοπωλιακό καθεστώς της Apple στη διανομή εφαρμογών για iPhone εκτινάσσει μονοπωλιακά το επίπεδο των κερδών στο Κουπερτίνο, θέτοντας την Apple εναγόμενη με βάση την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία από την Epic Games, η οποία αρνείται να καταβάλει στην Apple προμήθεια 30% για το «κατέβασμα» παιχνιδιών της στα iPhones.

Η Apple χρεώνει 30% για ψηφιακές πωλήσεις μέσω της πλατφόρμας της, με λίγες εξαιρέσεις, ενώ πρόσφατα διαφοροποίησε την πολιτική της και λαμβάνει προμήθεια μόνο 15% για εταιρείες που κερδίζουν λιγότερο από 1 εκατ. δολάριο μέσω του App Store. Η εταιρεία αρνείται ότι το App Store συνιστά μονοπώλιο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ