Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

GameStop: Θα πουλήσει μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

H μετοχή της GameStop κατρακύλησε 12% σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου, μετά την ανακοίνωσή της ότι πιθανόν να πουλήσει μετοχές αξίας έως 1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών εκμεταλλεύεται το μεγάλο φετινό ράλι της μετοχής της μετά τις ξέφρενες αγορές μικροεπενδυτών που ήταν δικτυωμένοι στο Reddit.

H GameStop ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 3,5 εκατ. μετοχές και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να επιταχύνει τη στροφή της στο ηλεκτρονικό εμπόριο υπό την καθοδήγηση του βασικού μετόχου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της, Ryan Cohen.

Με την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης στα 191,45 δολάρια, η πώληση των παραπάνω μετοχών θα μπορούσε να αποφέρει στη GameStop έως 670 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία, ωστόσο, δεν είναι υποχρεωμένη να πουλήσει τις μετοχές σε αυτή την τιμή.

Η μετοχή της GameStop έχει αυξηθεί πάνω από 900% φέτος, με την αποτίμησή της να φθάνει τα 34 δισ. δολάρια σε κάποιο χρονικό σημείο καθώς οι μικροεπενδυτές στοιχημάτιζαν εναντίον των hedge funds της Wall Street που πουλούσαν τις μετοχές της.

Η εταιρεία προειδοποίησε τους επενδυτές ότι η αγορά μετοχών της έκδοσής της μπορεί να καταλήξει σε σημαντικές ζημιές, αν μειωθεί η τιμή της μετοχής.

Το ενημερωτικό της φυλλάδιο που υποβλήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αντικατέστησε αυτό του Δεκεμβρίου, στο οποίο η GameStop προέβλεπε την πώληση μετοχών αξίας 100 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι πωλήσεις της σε ένα διάστημα 9 εβδομάδων έως τις 4 Απριλίου αυξήθηκαν περίπου 11%.

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ