Νέα
  • ΓΔ: 920.03 -0.79%
  • Τζίρος: 68,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συγκρότημα Καψή: Τον Απρίλιο ο διαγωνισμός – Πού θα κυμανθεί το τίμημα

To «Out of the Blue Capsis Elite Resort» στην Αγία Πελαγία
To «Out of the Blue Capsis Elite Resort» στην Αγία Πελαγία / Πηγή: capsis.com

Εντός Απριλίου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Καψή» στην Κρήτη, το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από τον περσινό Μάιο. Πηγές τραπεζικού κλάδου με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν στο imerisia.gr ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί τον Μάιο και εκτιμούν ότι το τίμημα θα διαμορφωθεί μεταξύ 70 και 90 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των οφειλών του ξενοδοχειακού ομίλου αγγίζει τα 125 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 95 εκατ. ευρώ αφορά απαιτήσεις προς τέσσερις τράπεζες: τη Eurobank, την Τράπεζα Πειραιώς, την Τράπεζα Αττικής και την Τράπεζα Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο της ειδικής διαχείρισης, το 65% αναλογεί στις τράπεζες, το 25% στο Δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.) και το 10% σε ανεξασφάλιστους όπως είναι οι προμηθευτές.

Το Out of the Blue Capsis Elite Resort θεωρείται «φιλέτο» στον κλάδο, καθώς περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές μονάδες και 450 δωμάτια. Πρόκειται για ένα ιστορικό τουριστικό συγκρότημα που έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον στο παρελθόν και εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Κρήτης.

Το θρυλικό συγκρότημα, το οποίο ίδρυσε το ζεύγος Καψή που ήρθε από την Αίγυπτο το 1930, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1966 στο Ηράκλειο με το Capsis Astoria. Ακολούθησαν το 1970 το Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη και, ακολούθως, το Capsis Beach στην Kρήτη, το οποίο βγαίνει σήμερα προς πώληση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ