Νέα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Ισχυρά αποτελέσματα το Α εξάμηνο 2025 - Αύξηση κερδών 44% και τζίρου 27%

Με τον Γενικό Δείκτη να υπερβαίνει τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο επέστρεψε στα επίπεδα προ του πρώτου lockdown
Πηγή: Intime

Ισχυρά αποτελέσματα ανακοίνωσε ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών το Α’ Εξάμηνο 2025, με αύξηση κύκλου εργασιών κατά 27% και κερδοφορίας κατά 44%. 

Βασικά Σημεία Οικονομικών Αποτελεσμάτων

Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 26,9% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο 2024. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €34,0 εκατ. (έναντι €26,8 το πρώτο εξάμηνο 2024). 

• Αύξηση του λειτουργικού κόστους κατά 12,5%. Το σύνολο του κόστους διαμορφώθηκε σε €14,4 εκατ. έναντι €12,8 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Αύξηση των κερδών προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 41,4% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο 2024. Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €18,1 εκατ. έναντι €12,8 εκατ. το πρώτο εξάμηνο 2024, Το περιθώριο EBITDA αυξήθηκε σε 55,6% το πρώτο εξάμηνο 2025 από 50,0% το πρώτο εξάμηνο 2024. 

Αύξηση των ενοποιημένων κερδών μετά από φόρους κατά 43,6% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο 2024. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα €13,5 εκατ. έναντι €9,4 εκατ. το πρώτο εξάμηνο 2024.

ΕΧΑΕ

Η Εικόνα της Αγοράς το Α εξάμηνο 2025 

• Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε το πρώτο εξάμηνο 2025 αυξημένος κατά 33,0% συγκριτικά με το τέλος της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. 

•Ο Δείκτης Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών σημείωσε αύξηση το πρώτο εξάμηνο 2025 κατά 24,8% συγκριτικά με το τέλος της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. 

• Τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια ανήλθαν στα €592 εκατ., εκ των οποίων €369 εκατ. από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) και €223 εκατ. από νέες εισαγωγές (IPOs). 

• Η Μέση Ημερήσια Αξία Συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €197,7 εκατ. διαγράφοντας αύξηση κατά 37,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο 2024 (€143,8 εκατ.). 

• Η Μέση Κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 19,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη Μέση Κεφαλαιοποίηση του πρώτου εξαμήνου 2024 (€116,3 δισ. έναντι €97,6 δισ.). 

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου διαμορφώθηκε στο ιστορικά υψηλό επίπεδο του 68,8% το πρώτο εξάμηνο 2025 έναντι 65,1% το πρώτο εξάμηνο 2024. 

• Ο όγκος συναλλαγών στην αγορά Παραγώγων αυξήθηκε κατά 22,6% στα 51,6 χιλ. συμβόλαια ημερησίως το πρώτο εξάμηνο 2025, από 42,1 χιλ. συμβόλαια το πρώτο εξάμηνο 2024.

ΕΧΑΕ, 2

 

Δήλωση Γ. Κοντόπουλου

Ο διευθύνων σύμβουλος της ATHEXGROUP, Γιάννος Κοντόπουλος, δήλωσε:

«Το πρώτο εξάμηνο του 2025 αποτέλεσε μια περίοδο δυναμικής προόδου για τον Όμιλό μας και ισχυρής ανάπτυξης για την ελληνική κεφαλαιαγορά. Η αγορά μας διανύει πλέον το πέμπτο συνεχόμενο έτος θετικής πορείας και κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως σε επίπεδο απόδοσης για το 2025. 

Τα οικονομικά μας αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν πλήρως αυτή τη συνεχιζόμενη δυναμική και την ολοένα αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών. 

Η σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας μας επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών μας επιλογών και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη στήριξη της ανάπτυξής μας. 

Πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η εκπλήρωση των προϋποθέσεων για τη μετάβαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις ανεπτυγμένες αγορές, καθώς και η δημιουργία ισχυρών βάσεων για μια διατηρήσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη στο μέλλον».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ