Νέα
  • ΓΔ: 875.78 -0.80%
  • Τζίρος: 18,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πρόταση Εισαγγελέα για Folli Follie: Να δικαστούν για κακουργήματα η οικογένεια Κουτσολιούτσου κι άλλοι 18

Folli-Follie / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Folli-Follie / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε μπαράζ παραπομπών για το σκάνδαλο της Folli Folie προχωρά η εισαγγελική Αρχή, καθώς μετά από την πρόσφατη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων, στο στόχαστρο μπαίνουν, μετά από τις έγγραφες εξηγήσεις που υπέβαλαν, όλοι όσοι φέρονται ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Εκτός από τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, η εισαγγελέας Ελένη Μιχαλοπούλου με πρότασή της προς τα αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο παραπέμπει ακόμα 18 κατηγορούμενους για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie, τις πλαστογραφίες και την εξαπάτηση των επενδυτών.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας, σε μία πρόταση 616 σελίδων, εισηγείται να παραπεμφθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 21 εκ των 31 προσώπων που αρχικά είχαν διωχθεί.

Επί της ουσίας, ζητά να δικαστούν ο Δ. Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης για τις κατηγορίες της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία, αδικήματα τα οποία είναι όλα σε βαθμό κακουργήματος.

Επιπλέον, ο Δ. Κουτσολιούτσος, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της Folli Follie, θα δικαστεί και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου, παραπέμπεται σε δίκη για τα κακουργήματα της απάτης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της χειραγώγησης, ενώ για τα 18 από τα αρχικά 28 πρόσωπα, όπως π.χ. στελέχη της εταιρείας σε Ελλάδα και Ασία, που αρχικά είχαν εκδιωχθεί, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κατά περίπτωση τις παραπάνω κατηγορίες.

Στην πολυσέλιδη πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο η κυρία Μιχοπούλου ενδεικτικά αναφέρει τα εξής: «Ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος, με τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο και τον CFO του Υποομίλου στην Ασία, Ι.Μ. με πρόθεση, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, στην οποία ενταχθήκαν οι ίδιοι ως μέλη και εν συνεχεία οι Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αλλά και άγνωστοι μέχρις στιγμής υπάλληλοι και στελέχη του Ομίλου Folli Follie, υποτάσσοντας τη βούλησής τους έκαστος σε αυτήν, ως μέλη της, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εγκληματικής τους δράσης, βάσει οργανωμένου σχεδίου, που προέβλεπε ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας την κατ’ εξακολούθηση τέλεση κακουργηματικής πλαστογραφίας και απάτης υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με το ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( ΝΠΔΔ).»

Την τελική κρίση έχει το δικαστικό συμβούλιο για το ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ