Νέα
  • ΓΔ: 909 +0.54%
  • Τζίρος: 11,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φέσσας - BriQ Properties: Δυναμική είσοδος στα logistics με…μπαράζ αγορών

Ο Θεόδωρος Φέσσας
Πηγή: Eurokinissi

Στην εξαγορά του 80% της Sarmed Warehouses, έναντι 23,6 εκατ. ευρώ, προχώρησε η BriQ Properties, του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα, με την τελευταία να μπαίνει γερά στον κλάδο των αποθηκευτικών χώρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το deal προβλέπει συμφωνία με διαχειριστή εγνωσμένης ισχύος και πελατολογίου, με στόχο να δημιουργηθεί ένα σχήμα που θα είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών στον κλάδο των logistics τα επόμενα χρόνια.

Ο μέχρι τώρα επικεφαλής της Sarmed, Ιωάννης Σαραντίτης, παραμένει μέτοχος με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, καθώς και μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

Η μεγαλύτερη ενιαία εγκατάσταση

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εν λειτουργία ενιαία εγκατάσταση αποθηκευτικού συγκροτήματος στην Ελλάδα, που σηματοδοτεί το ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα που κάνει η BriQ Properties στον κλάδο των logistics, μέσω μπαράζ αγορών αποθηκευτικών χώρων στον Ασπρόπυργο Αττικής.

H Άννα Αποστολίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι «με την σημαντική αυτή επένδυση, η BriQ Properties αποκτά το 80% της μεγαλύτερης εν λειτουργία ενιαίας εγκατάστασης αποθηκευτικού συγκροτήματος στην Ελλάδα και αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα στην ελληνική αγορά ακινήτων logistics. Επιπλέον η συνεργασία μας με τον κ. Ιωάννη Σαραντίτη μας τιμά ιδιαίτερα, ο οποίος με την πολυετή πείρα και οικογενειακή ιστορία του στον τομέα των υπηρεσιών logistics στην Ελλάδα, θα αποτελέσει στρατηγικό σύμμαχο και εταίρο στην κοινή μας πορεία στην Sarmed Warehouses.»

Το χαρτοφυλάκιο της BriQ

Μετά από την τελευταία επένδυση, η BriQ Properties κατέχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο σε ακίνητα logistics συνολικής επιφάνειας 110.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο, στον Αγ. Ι. Ρέντη και στις Αχαρνές Αττικής, αν ληφθεί υπόψη και το υπό ανέγερση νέο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Η Sarmed

Η Sarmed Warehouses S.A. έχει στην κυριότητά της δύο οικόπεδα, συνολικής έκτασης 131.232,40 τ.μ. επί των οποίων έχουν αναγερθεί κτίρια συνολικής επιφάνειας 58.641,60 τ.μ. αποθηκευτικών και βιομηχανικών χρήσεων, γραφείων και βοηθητικών χώρων.

Το συγκρότημα αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων με συνολική αξία αποτίμησης 29,14 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε προνομιακή θέση, εντός της ΒΙΠΑ Μάνδρας, στη θέση «Τρύπιο Λιθάρι» και διαθέτει εξαιρετική προβολή επί της Αττικής Οδού μήκους πρόσοψης περίπου 700 μέτρων. Τα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα για 10 έτη, ήτοι μέχρι 14/12/2030, στην εταιρεία Sarmed Logistics Α.Ε.

Νέα συνεργασία με Miele Hellas

Στο μεταξύ η Sarmed ξεκίνησε νέα συνεργασία με τη Miele Hellas για τη διαχείριση του συνόλου των προϊόντων της σε επίπεδο αποθήκευσης, διαλογής και διανομής των παραγγελιών σε όλη την Ελλάδα για τα φυσικά καταστήματα, τις B2B, καθώς και B2C συνεργασίες (home deliveries), αλλά και την υποστήριξη των e-shop αναγκών, που, όπως αναφέρεται, είναι προτεραιότητα για την Miele Hellas.

Κύριος στόχος των υπηρεσιών αυτών είναι τα προϊόντα να καταλήξουν στους τελικούς πελάτες στον μικρότερο δυνατό χρόνο, προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας εξυπηρέτηση και απόλυτη εξειδίκευση αντίστοιχα με τις προδιαγραφές των προϊόντων της Miele.

Ανανέωση με Barilla και FrieslandCampina

Παράλληλα, η Sarmed προχώρησε στην ανανέωση της συνεργασίας της με τη Barilla Hellas, για το μεταφορικό της έργο από τις εγκαταστάσεις της στη Θήβα προς το δίκτυο πωλήσεών της ανά την Ελλάδα και την FrieslandCampina Hellas-Νουνού για μέρος του μεταφορικού της έργου για την εξυπηρέτηση του πελατολογίου της σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ