Νέα
  • ΓΔ: 905.31 +0.36%
  • Τζίρος: 110,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Coinbase: Στα 70-90 δισ. υπολογίζεται η αξία της μεγαλύτερης πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων

Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: AP

Στα 70 έως 90 δισ. δολάρια υπολογίζουν οι αναλυτές την αξία της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, Coinbase – της μεγαλύτερης στις ΗΠΑ - εν όψει της πρώτης δημόσιας εγγραφής της (IPO) την επόμενη Παρασκευή, μετά την εκτίναξη της τιμής του bitcoin.

Η Coinbase είναι η πρώτη εταιρεία συναλλαγών σε bitcoin που θα εισαχθεί σε χρηματιστηριακή αγορά και συγκεκριμένα στο Nasdaq, ενώ στην πλατφόρμα της διαπραγματεύονται 50 κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με την Investor’s Business Daily, η εταιρεία θα ανακοινώσει μία ημέρα πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης  την τιμή αναφοράς για τις 114,9 εκατ. μετοχές που σκοπεύει να πουλήσει  απευθείας στο επενδυτικό κοινό.  

Στην προκαταρκτική ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου την Τρίτη, η Coinbase ανέφερε ότι είχε 56 εκατομμύρια πελάτες με λογαριασμούς σε αυτή έναντι 43 εκατομμυρίων στο τέλος Δεκεμβρίου.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η IPO της Coinbase θα αυξήσει το κύρος της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Τα κέρδη της Coinbase για το πρώτο τρίμηνο ξεπέρασαν τα συνολικά κέρδη του 2020, με την εταιρεία να καταγράφει έσοδα 1,8 δις. δολαρίων στο τρίμηνο και καθαρά κέρδη περίπου 730 εκατ. ευρώ, ενώ το 2020 είχε έσοδα 1,3 δις. δολαρίων και κέρδη 322 εκατ. ευρώ.

Περίπου το 96% των εσόδων της Coinbase προέρχεται από τις προμήθειες συναλλαγών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ