Νέα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΝΥΞ Τουριστική: Νέο ξεκίνημα στο χρηματιστήριο με αποτίμηση 155 εκατ. ευρώ

Η ΟΝΥΞ Τουριστική Α.Ε. πραγματοποίησε σήμερα ένα ακόμη καθοριστικό βήμα στην πορεία της, με την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της στη Ρυθμιζόμενη (Κύρια) Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η Διοίκηση, τα στελέχη και οι συνεργάτες της εταιρείας παρευρέθηκαν στην τελετή που έλαβε χώρα στο Χρηματιστήριο, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΝΥΞ, κ. Λεωνίδας Ζησιάδης, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Γιάννος Κοντόπουλος, συνεχάρη τη διοίκηση της εταιρείας, τονίζοντας ότι η ΟΝΥΞ εισέρχεται στη Ρυθμιζόμενη Αγορά με αποτίμηση 155 εκατ. ευρώ, δηλαδή 15 φορές υψηλότερη από εκείνη της εισαγωγής της στην Εναλλακτική Αγορά, πριν από μόλις 27 μήνες.

«Η ΟΝΥΞ πραγματοποιεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αναπτυξιακή της πορεία, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την πρόσβασή της σε επενδυτικά κεφάλαια», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Εναλλακτική Αγορά έχει λειτουργήσει ως “φυτώριο ανάπτυξης” για τις μικρομεσαίες και δυναμικές επιχειρήσεις της χώρας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία και κύρος στην κεφαλαιαγορά.

«Επιλέξαμε να επιχειρήσουμε στον τόπο μας»

Από την πλευρά του, ο βασικός μέτοχος και επερχόμενος Πρόεδρος της ΟΝΥΞ, κ. Φωκίων Ζησιάδης, επεσήμανε τη βαθιά σύνδεση της εταιρείας με τον τόπο και την τοπική κοινωνία, αναφέροντας:

«Επιλέξαμε να επιχειρήσουμε στον τόπο μας, εκεί όπου μεγαλώσαμε και ζούμε καθημερινά, εκεί όπου έχουμε τις ρίζες και τους δεσμούς εμπιστοσύνης δεκαετιών. […] Μπορεί να έχουμε πλούσιο παρελθόν στον τουρισμό, όμως η ΟΝΥΞ γεννήθηκε για να εκφράσει μια ωριμότερη ιδέα: ότι η ανάπτυξη μπορεί — και πρέπει — να είναι αναπόσπαστο μέρος του τόπου που τη γεννά».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, κ. Λεωνίδας Ζησιάδης, μίλησε για το συλλογικό όραμα πίσω από τη δημιουργία της ΟΝΥΞ, τονίζοντας τον ρόλο του τουρισμού ως μοχλού βιώσιμης ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

«Ως μέλος τρίτης γενιάς μιας οικογένειας με βαθιές ρίζες στη φιλοξενία, έχω την τιμή να ηγούμαι αυτής της πορείας με πυξίδα τη διαφάνεια, την υπευθυνότητα και τη δημιουργία διαρκούς αξίας», δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως το Χρηματιστήριο Αθηνών προσφέρει το πλαίσιο για επενδύσεις “με ουσία και κοινωνικό αντίκτυπο”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο ONYX Estate στη Σάνη Χαλκιδικής, το οποίο, όπως είπε, «ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της εταιρείας, συνδυάζοντας τη μεσογειακή ταυτότητα με τη βιώσιμη αρχιτεκτονική, τον αγροτουρισμό και την πολιτιστική κληρονομιά».

«Η μετάταξη ως συμβόλαιο αξιοπιστίας»

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Μιχάλης Φέκκας, τόνισε τον ρόλο της ΕΚ ως θεσμικού εγγυητή της αξιοπιστίας και της διαφάνειας στις αγορές, επισημαίνοντας πως η μετάταξη μιας εταιρείας στην Κύρια Αγορά συνοδεύεται από αυξημένες υποχρεώσεις αλλά και νέες ευκαιρίες.

«Η μετάταξη στην Κύρια Αγορά είναι συμβόλαιο αξιοπιστίας με τους επενδυτές. Η Επιτροπή δεν είναι εξωτερικός παρατηρητής, αλλά ο θεσμικός εγγυητής ότι το ταξίδι από την ιδιωτική φιλοδοξία στη δημόσια ευθύνη γίνεται με κανόνες και διαφάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τη σημερινή εισαγωγή της στη Ρυθμιζόμενη Αγορά, η ΟΝΥΞ Τουριστική Α.Ε. ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών και τη δυναμική του ελληνικού τουριστικού τομέα. Η παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών σηματοδοτεί όχι μόνο μια επιχειρηματική επιτυχία, αλλά και ένα παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης με ισχυρό ελληνικό αποτύπωμα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ