Νέα
  • ΓΔ: 903.25 -0.08%
  • Τζίρος: 71,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πεκίνο: Επιπλέον 28 μέτρα για τη φιλελευθεροποίηση του εμπορίου στo νησί των επενδυτών

Χαϊνάν | Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Πεκίνο θα παρουσιάσει 28 πολιτικές και μέτρα για την περαιτέρω φιλελευθεροποίηση και τη διευκόλυνση του εμπορίου στο λιμάνι ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν «Χαβάη της Κίνας», σύμφωνα με τον υφυπουργό Εμπορίου Γουάνγκ Σοουέν.

Η κίνηση αυτή, έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη υλοποίηση ενός κεντρικού σχεδίου το οποίο ανακοινώθηκε την 1η Ιουνίου του 2020 και έχει στόχο την εξέλιξη της Χαϊνάν σε ένα υψηλού επιπέδου λιμάνι ελεύθερου εμπορίου, με παγκόσμια επιρροή μέχρι τα μέσα του αιώνα, όπως δήλωσε ο ίδιος υφυπουργός.

Η «Χαβάη της Κίνας», εκτός από την ορμητική ανάπτυξη του ελεύθερου εμπορίου, καλείται να διαχειριστεί και την ορμητική προσέλευση των τουριστών. Πρόκειται για ένα νησί με έκταση 34.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων (λίγο μεγαλύτερο από την Πελοπόννησο) και πληθυσμό 8,6 εκατομμυρίων, που χαρακτηρίστηκε επαρχία το 1988, βρέθηκε στο προσκήνιο το 2001 ως ο τόπος όπου ιδρύθηκε και φιλοξενείται ετησίως το Ασιατικό Φόρουμ του Μποάο και διέπεται από ειδικό οικονομικό και ταξιδιωτικό καθεστώς: εκτάσεις γης μισθώνονται σε ξένους επενδυτές έως και 70 χρόνια, τουρίστες ψωνίζουν αφορολόγητα και πολίτες 26 χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία, δεν χρειάζονται βίζα.

Οι πολιτικές αυτές, θα επιτρέψουν σε συγκεκριμένες περιοχές να χαλαρώσουν τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές ποσοτήτων και προϊόντων, όπως, το αργό πετρέλαιο, το διυλισμένο πετρέλαιο και η ζάχαρη, αλλά και να ακυρώσουν τα συστήματα έκδοσης αδειών για εισαγωγές μηχανολογικών και ηλεκτρικών προϊόντων, όπως σχεδιάζει το ίδιο υπουργείο.

Οι πολιτικές, θα συμπεριλάβουν τη βελτίωση υποστηρικτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων προειδοποίησης σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια των εισαγωγών και των εξαγωγών, όπως επίσης, τις δυνατότητες επιτήρησης ταχείας επέμβασης, σύμφωνα με τον Γουάνγκ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ