Νέα
  • ΓΔ: 1215.8 -0.16%
  • Τζίρος: 101,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

NexteGO: Ποια είναι η γερμανική εταιρεία που επενδύει 100 εκατ.-Πού θα γίνει το εργοστάσιο

next e go-επενδυση 100 εκατ.
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Nextego

Μετά το φιλόδοξο πρόγραμμα της Αστυπάλαιας από το Volkswagen Group, τη δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκίνητων δρομολογεί μία ακόμη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η Next e.GO.

Πρόκειται για μια επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ και αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε τρεις με έξι μήνες.

Με βάση το business plan θα δημιουργηθούν 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ ο αριθμός των έμμεσων θέσεων εργασίας μπορεί να φθάσει τις 5.000 μέσα απ’ το ευρύτερο οικοσύστημα της επένδυσης. Η επένδυση θα υποστηρίζεται από ένα Campus Τεχνολογίας και Καινοτομίας που θα δημιουργηθεί και θα συνδέει την επιστημονική και τεχνολογική έρευνα με την παραγωγή.

Όπως ειπώθηκε πριν λίγο σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Electric Cars e.GO Made in Greece» παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προβλέπεται πως το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε 24 μήνες, ενώ θα παράγονται 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ετήσια βάση. 

Ήδη εξετάζονται τρεις πιθανές περιοχές για την κατασκευή του εργοστασίου

«Απ’ τις αρχές του ’90 δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι μέλος της αλυσίδας παραγωγής της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Τώρα που η αυτοκίνηση εισέρχεται σε νέα φάση κινούμενη προς την ηλεκτροκίνηση επιχειρούμε να επανέλθουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του.

Σημειώνεται πως αυτό θα είναι το πρώτο εργοστάσιο της Next e.GO Mobile εκτός Γερμανίας, και αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στο σχέδιά της για ανάπτυξη στον ευρύτερο χώρο SΕEΜΕNΑ (NA Ευρώπη, Μ. Ανατολή, B. Αφρική).

Ποια είναι η γερμανική εταιρεία

Πριν λίγους μήνες, εν μέσω του πρώτου lockdown, η e.GO Mobile με έδρα στο Aachen, η μοναδική ανεξάρτητη εταιρεία του κλάδου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία, ήταν έτοιμη να πτωχεύσει χτυπημένη από την πανδημία του κορωνοϊού. Μάλιστα στις αρχές του περασμένου Απριλίου κατέθεσε αίτηση πτώχευσης εν λειτουργία. 

Παρότι η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία είχε ήδη κατασκευάσει το best-seller ηλεκτρικό βαν στην Ευρώπη, το StreetScooter, προσπαθούσε να βρει σωτηρία μέσω Γερμανών επενδυτών, ο λευκός ιππότης ήρθε από την Ολλανδία και στις αρχές Σεπτεμβρίου υπογράφτηκε η εξαγορά της, μαζί με τις θυγατρικές της, από το επενδυτικό όμιλο ND Industrial BV. 

Η e.GO μετονομάστηκε σε Next.e.GO με διευθύνοντα σύμβουλο τον Ulrich Hermann, τον πρώην επικεφαλής Ψηφιοποίησης στην εταιρεία Heidelberger Druckmaschinen AG, leader στην παγκόσμια βιομηχανία εκτύπωσης, ενώ ο ιδρυτής της Günther Schuh παραιτήθηκε από κάθε επιχειρησιακή ευθύνη και παρέμεινε ως σύμβουλος διοίκησης.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περίπου 450 άτομα και στοχεύει να αναπτυχθεί στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκίνητων σε προσιτές τιμές, τα οποία ενδείκνυνται για κίνηση μέσα στην πόλη.

Το πρώτο μοντέλο της πρώην e.Go, που κατασκεύασε το 2018, ονομάζεται e.GO Life. Είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης με 4θέσια καμπίνα και τιμή που δεν ξεπερνά τα 16.000 ευρώ. Η εταιρεία τώρα ετοιμάζεται για την παραγωγή του minivan e.GO People Mover και του επαγγελματικού e.GO Cargo Mover.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος ND έχει πληθώρα επενδύσεων στους κλάδους της ενέργειας, των logistics, της τεχνολογίας, των υπηρεσιών και του Real Estate ενώ είναι ιδιαίτερα ενεργός στα Βαλκάνια, κυρίως σε Αλβανία, Β. Μακεδονία και Κόσσοβο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ