Νέα
  • ΓΔ: 881.6 +0.27%
  • Τζίρος: 3,21 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελλάκτωρ: Νέα εποχή - Εγκρίθηκε η ΑΜΚ ύψους 120,5 εκατ. ευρώ

Ελλάκτωρ
Κτίριο της Ελλάκτωρ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο -μετά από τη μαραθώνια έκτακτη γενική συνέλευση - η κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση από τους μετόχους της Ελλάκτωρ της ΑΜΚ ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, με επιτυχία κατά 68,24%. Το «πράσινο» φως δίνει έναν άνεμο αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα του τεχνικού ομίλου και των 6.000 και πλέον εργαζομένων του.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ο κατασκευαστικός βραχίονας του ομίλου, η ΑΚΤΩΡ, εμφανίζει μηνιαίες ζημιές 4 - 6 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ιλιγγιώδες ποσό φέρνει τον όμιλο σε δυσχερή θέση, ωστόσο με την την έγκριση της ΑΜΚ μπορεί να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις επαναφοράς της εταιρείας στην ομαλότητα.

Για την επόμενη ημέρα

Είναι κρίσιμο για τον όμιλο να μπορέσει να κινηθεί σε ήρεμα νερά, προκειμένου να εξασφαλίσει θέση στην επόμενη μέρα μέρα των κατασκευών της μετά - covid εποχής, η οποία θα συνοδευτεί από πληθώρα έργων. Υπενθυμίζεται ότι μόνο το πρόγραμμα του υπ. Υποδομών και Μεταφορών ξεπερνά τα 13 δισ. ευρώ, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα εισρεύσουν για κατασκευαστικά και ενεργειακά έργα πάνω από 7 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι από φέτος θα ενεργοποιηθεί το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με πόρους πάνω από 7 δισ. ευρώ για ενέργεια και έργα.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί επίσης μονόδρομο για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου της εταιρείας, προκειμένου να εγκριθεί το ομολογιακό δάνειο για την ενδιάμεση χρηματοδότησης της  Ακτωρ ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Η Reggeborgh, ένας από τους κύριους μετόχους, έχει δηλώσει την πρόθεσή της να το καλύψει κατά 100%, μετά την έγκριση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ. Επιπλέον οι Ολλανδοί έχουν γνωστοποιήσει πως θα πάρουν μέρος στην αύξηση κεφαλαίου αιτούμενοι την αγορά επιπλέον μετοχών αν υπάρξει κενό από άλλους μετόχους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ