Νέα
  • ΓΔ: 914.84 -3.02%
  • Τζίρος: 86,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Elevate Greece: Δημιουργείται βάση δεδομένων για το προσωπικό των startup

startup
Πηγή: Pexels

Πρόσβαση στα στοιχεία του προσωπικού των startup αποκτά η γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας για την αξιολόγηση των υποψηφίων προς ένταξη στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων και για τον απολογισμό της διαχρονικής τους εξέλιξης συνολικά και ανά τομέα δραστηριοποίησης. Η πρόσβαση σε αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία απασχόλησης εργαζομένων αφορά τόσο τις επιχειρήσεις, που υποβάλλουν αίτηση όσο και τις ήδη εγγεγραμμένες στο μητρώο «Elevate Greece».

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναπτυχθεί εφαρμογή μέσω της οποίας η πλατφόρμα www.elevategreece.gov.gr της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας αποκτά πρόσβαση στις Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (ΕΜΕ) των επιχειρήσεων, που υποβάλλουν αίτηση εγγραφής ή είναι ήδη εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο, όπως αυτές απεικονίζονται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για χρονικό διάστημα έως και 8 έτη πριν την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος εγγραφής τους, με βάση τον Α.Φ.Μ. τους.

Μία Ετήσια Μονάδα Εργασίας αντιστοιχεί σε ένα άτομο που εργάστηκε στην επιχείρηση, ή για λογαριασμό της επιχείρησης, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, κατά τη διάρκεια ολόκληρου του εξεταζόμενου έτους. Η εργασία των προσώπων που δεν έχουν εργαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ή που εργάστηκαν με καθεστώς μερικής απασχόλησης, που εργάστηκε εποχιακά, υπολογίζεται ως κλάσματα ΕΜΕ.

Η διασύνδεση των παραπάνω στοιχείων θα πραγματοποιηθεί μέσω του κέντρου διαλειτουργικότητας της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Εκτός από την γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, η αιτούσα επιχείρηση, όσο και οι εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις στην πλατφόρμα www.elevategreece.gov.gr, θα έχουν επίσης πρόσβαση στις Ετήσιες Μονάδες Εργασίας, όπως αυτές προκύπτουν με βάση τις καταχωρίσεις τους στα ηλεκτρονικά έντυπα του ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μέχρι την πλήρη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων και βάσεων δεδομένων του Δημοσίου, η γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας κατόπιν αιτήματος, θα μπορεί να λαμβάνει από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τις Ετήσιες Μονάδες Εργασίες, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του ΕΡΓΑΝΗ. Για τις επιχειρήσεις των οποίων το αίτημα εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων απορρίπτεται, η πρόσβαση στα στοιχεία απασχόλησης (ΕΜΕ) της βάσης δεδομένων του ΕΡΓΑΝΗ παύει να υφίσταται από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης απόρριψης του γενικού γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ