Νέα
  • ΓΔ: 895.77 +0.06%
  • Τζίρος: 33,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επιστρεπτέα 7: Ανοιξε η πλατφόρμα - Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

euros
Πηγή: Pexels

Ανοιξε αργά χθες το βράδυ (27/4) η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων από τους τελικούς δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7, που πιθανότατα θα είναι και η τελευταία.

Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν την Μεγάλη Πέμπτη, χωρίς να αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και αύριο Μεγάλη Τετάρτη. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 7 έχουν περιθώριο έως τις 10 Μαΐου για να υποβάλλουν την σχετική αίτηση.

Πάντως Επιστρεπτέα 8 δεν θα υπάρξει, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα αντικατασταθεί από στοχευμένες δράσεις οι οποίες ως στόχο θα έχουν «αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις μικρότερες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και τα ειδικά προγράμματα επανεκκίνησης, που τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπάρξουν για εστίαση, τουρισμό, γυμναστήρια και παιδότοπους. Παράλληλα θα υπάρξει και η επιδότηση παγίων δαπανών».

Στον 7ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής υποβλήθηκαν 704.604 αιτήσεις. Όμως, τα νέα κρατικά δάνεια ύψους 1 δις θα τα πάρουν περίπου 300.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις προσπάθησαν να μπουν στο πρόγραμμα παρά το γεγονός ότι δεν κάλυπταν τα κριτήρια κάτι που προκύπτει από το οτι κόπηκαν 1 στις 2 αιτήσεις.

Από τις 704.604 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι 250.816 επιχειρήσεις αποκλείστηκαν καθώς το α΄ τρίμηνο του 2021 κατέγραψαν αύξηση τζίρου σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Επίσης, 148.394 επιχειρήσεις και επαγγελματίες δεν μπόρεσαν να καταγράψουν το ελάχιστο ύψος τζίρου που απαιτούνταν δηλαδή 450 ευρώ.

Με αφορμή και τις περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν μετά από ελέγχους της ΑΑΔΕ όπου επιχειρήσεις «φούσκωναν» τον τζίρο μετά από τροποποιητικές δηλώσεις προκειμένου να εισπράξουν μεγάλα ποσά επιστρεπτέας προκαταβολής, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι στον 7ο κύκλο δεν θα ληφθούν υπόψη τροποποιητικές δηλώσεις του 2020 που υποβλήθηκαν μετά τον Ιανουάριο του 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ