Νέα
  • ΓΔ: 868.59 +0.09%
  • Τζίρος: 30,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Deutsche Bank: Κέρδη 908 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο

Deutsche Bank / Πηγή: AP Images
Deutsche Bank / Πηγή: AP Images

Καθαρά κέρδη 908 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Deutsche Bank για το πρώτο τρίμηνο έναντι ζημιών 43 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 και προβλέψεων των αναλυτών για κέρδη περίπου 600 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η μετοχή να ανοίξει με κέρδη 4,4%. 

Πρόκειται για τα καλύτερα τριμηνιαία αποτελέσματα της γερμανικής τράπεζας από το πρώτο τρίμηνο του 2014 καθώς εκτινάχθηκαν τα έσοδά της από συναλλαγές σε τίτλους σταθερού εισοδήματος και τις δανειοδοτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως συνέβη και με ανταγωνίστριές της τράπεζες.

Η Deutsche περιέγραψε μία πιο αισιόδοξη προοπτική για το 2021, αναφέροντας ότι αναμένει τώρα «ουσιαστικά σταθερά» έσοδα έναντι της προηγούμενης εκτίμησής της για «οριακά χαμηλότερα» έσοδα. 

Δικαίωση για τον Ζέβινγκ

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν καλά νέα για τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Κρίστιαν Ζέβινγκ, ο οποίος επέμεινε στη ριζική αναδιάρθρωσή της πριν από δύο χρόνια που προέβλεπε την κατάργηση 18.000 θέσεων εργαζομένων σε μία προσπάθεια για επάνοδό της στην κερδοφορία. «Τα αποτελέσματα αυτά μας δίνουν την εμπιστοσύνη ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας για το 2022», δήλωσε ο Ζέβινγκ σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτές της Citigroup έκαναν λόγο για «ένα εντυπωσιακό τρίμηνο» αλλά δικαιολόγησαν την αξιολόγησή τους για «πώληση» με τις προσδοκίες ότι η τράπεζα δεν θα επιτύχει έναν βασικό στόχο κερδοφορίας της – μία απόδοση 8% επί του μετοχικού της κεφαλαίου το 2022.

H ανθεκτικότητα της Deutsche πέρυσι τη βοήθησε να καταγράψει μικρά κέρδη για το 2020, για πρώτη φορά μετά από πέντε έτη ζημιών.

Τα έσοδα της τράπεζας από συναλλαγές σε τίτλους σταθερού εισοδήματος και νομίσματα, που αυξήθηκαν 34% σε σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ, ήταν τα καλύτερα τριμηνιαία από το 2015. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη από ορισμένων αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών. Η Goldman Sachs κατέγραψε αύξηση 31% στο πρώτο τρίμηνο, ενώ η JPMorgan 15%.

Ωστόσο, τα χαμηλά επιτόκια και η επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου άσκησαν πίεση στις άλλες διευθύνσεις της γερμανικής τράπεζας, όπως αυτών για τις επιχειρήσεις και τη λιανική, ενώ  τα έσοδα από τη διαχείριση ενεργητικού αυξήθηκαν 23%.

Τα έσοδα από δανειοδοτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν 40%, το υψηλότερο ποσοστό από το 2017.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ