Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Nestle: To super deal 5,75 δισ. που ισχυροποιεί τη θέση της στον κλάδο των βιταμινών

Πηγή: Νestle Hellas

Στην εξαγορά της εταιρείας παραγωγής βιταμινών Bountiful Co προχώρησε η Nestle έναντι 5,75 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με το Bloomberg η εταιρεία προσβλέπει στην ισχυροποίηση της θέσης της στο συγκεκριμένο κλάδο, καθώς οι επιταγές της πανδημίας, αύξησαν κατακόρυφα τη ζήτηση σε σκευάσματα βιταμινών και συμπληρώματα διατροφής.

Mέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί το deal της Bountiful, η οποία θα εισπράξει 16,8 φορές τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων.

Ο CEO της Nestle, Mark Schneider, το 2017, οπότε ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, στράφηκε προς τον τομέα των βιταμινών, με την εξαγορά της Atrium Innovations ύψους 2,3 δισ. δολαρίων, κινούμενος εκ διαμέτρου αντίθετα με τον προκάτοχο του, Paul Bulcke, ο οποίος είχε αποκλείσει το συγκεκριμένο κλάδο.

Η στρατηγική του Schneider δείχνει να αποδίδει, αναφέρει το Bloomberg, καθώς η Nestle σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε σημαντική αύξηση πωλήσεων, ανατρέποντας τις αρχικές προβλέψεις των αναλυτών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως εν μέσω της κρίσης του νέου κορονοϊού, οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις, κυρίως μέσω του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών φαρμακείων, τα οποία προσφέρουν τα εν λόγω σκευάσματα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Από τότε που ο Schneider ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, η μετοχή της Nestle έχει σημειώσει κέρδη άνω του 70%, ενώ τα έσοδα της Nestle Health Science αυξήθηκαν σχεδόν κατά 10% το πρώτο τρίμηνο. Σήμερα η αξία της εταιρείας ανέρχεται στα 300 δισ. δολάρια.

«Η Nestle στοχεύει σε περισσότερες εξαγορές τα επόμενα χρόνια, για να εξισορροπήσει τις απο-επενδύσεις των τελευταίων χρόνων, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης του τμήματος εμφιαλωμένου νερού των ΗΠΑ», τόνισε ο CEO της Nestle, ο οποίος έχει κλείσει περισσότερες από 50 συμφωνίες τα τελευταία 4 χρόνια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ