Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τεχνολογικοί κολοσσοί: Αύξηση κερδών με ρυθμούς - ρεκόρ

Amazon
Amazon / Πηγή: AP

Mε ρυθμούς – ρεκόρ συνέχισαν να αυξάνουν τα κέρδη τους στο πρώτο τρίμηνο οι πέντε αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί – η Apple, η Microsoft, η Amazon, η Alphabet (μητρική της Google) και το Facebook.

Η πανδημία εκτόξευσε τις εταιρείες αυτές σε ύψη που λίγου θα μπορούσαν να είχαν φανταστεί πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι τα κέρδη τους αυξήθηκαν με ρυθμούς που ήταν κοντά ή πάνω από τους υψηλότερους που έχουν σημειώσει εδώ και πολλά χρόνια.

Αύξηση 54% για τα κέρδη της Apple

Τα κέρδη της Apple, της εταιρείας με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως, εκτινάχθηκαν 54% - ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης για πρώτο τρίμηνο έτους.

H Amazon κατέγραψε κέρδη – ρεκόρ για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, με το σύνολο τους να ξεπερνά το σύνολο των προηγούμενων τριών ετών.

«Πάνω από ένα χρόνο στην πανδημία και οι καμπύλες ψηφιακής αποδοχής δεν επιβραδύνονται, αλλά επιταχύνονται», δήλωσε ο Satya Nadella, επικεφαλής της Microsoft, τα κέρδη της οποίας αυξήθηκαν 19% στο τελευταίο τρίμηνο

Πάνω από 8 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση των πέντε κολοσσών 

H συνολική κεφαλαιοποίηση των πέντε τεχνολογικών κολοσσών ξεπερνά τώρα τα 8 τρισ. δολάρια και αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της αξίας όλων των εταιρειών του S&P 500. Το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο σε σχέση με πέντε χρόνια πριν.

Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Amazon έχει σήμερα 950.00 εργαζόμενους στις ΗΠΑ ενώ είχε 500.000 πριν από δύο χρόνια.

Τα κέρδη από προωθητικές ενέργειες της Alphabet αυξήθηκαν 49% στο YouTube το πρώτο τρίμηνο. Το YouTube έχει γίνει ο μεγαλύτερος ψυχαγωγικός κόμβος  για όσους μένουν στο σπίτι, προσελκύοντας τόσο πολλούς θεατές που τα διαφημιστικά έσοδα έφθασαν τα 6 δισ. δολάρια στο τρίμηνο.

Το Facebbok, το Instagram, το Messenger ή το WhatsApp χρησιμοποιήθηκαν από 3,45 δισεκaτομμύρια άτομα τον τελευταίο μήνα. Ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά το ένα έκτο σε σχέση με τους 2,99 δισεκατομμύρια χρήστες πριν από έναν χρόνο.

 

Με πληροφορίες από την WSJ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ