Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

BioNTech: Πώς το εμβόλιο εκτόξευσε την αξία της - Από ζημίες 54 εκατ., κέρδη 1,1 δισ.

Με σημαντικά κέρδη που πλησιάζουν τα 6 δισ. ευρώ και κύκλο εργασιών ύψους 12,4 δισ. ευρώ αναμένεται να κλείσει το 2021 για τη γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech, η οποία σε συνεργασία με τη φαρμακοβιομηχανία Pfizer παρασκεύασαν το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19.
Η γερμανική εταιρεία, η οποία πριν από την πανδημία ήταν πολύ χαμηλά σε κέρδη, είδε την αξία της να εκτοξεύεται τους τελευταίους μήνες.

Ενδεικτικά, κατά το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 2,05 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 27,7 εκατομμυρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ τα κέρδη ανήλθαν σε 1,13 δισεκατομμύρια, όταν κατά το α' τρίμηνο του προηγούμενου έτους είχαν καταγραφεί ζημίες 53,4 εκατομμυρίων.

Παραγγελίες για 1,8 δισ. δόσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, για το 2021 έχουν καταγραφεί παραγγελίες για 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου. Συνολικά η γερμανική εταιρεία υπολογίζει ότι έως στο τέλος του έτους οι δυνατότητες παραγωγής της θα έχουν φθάσει τα 3 δισεκατομμύρια δόσεις, ενώ για το 2022 εκτιμάται ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση.

Τεράστια είναι τα κέρδη και για την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, η οποία  αναθεώρησε κατά 70% την πρόβλεψή της για τον τζίρο του 2021 από το εμβόλιο, ανεβάζοντάς την στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, η πρόταση του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν για άρση των δικαιωμάτων της πατέντας των εμβολίων, με την οποία συμπλέει και η ΕΕ, έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στη μετοχή της Pfizer τις τελευταίες ημέρες. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ