Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ACS: Στα δίχτυα της γραφειοκρατίας κέντρο διαλογής δεμάτων αξίας 40 εκατ.

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Tελευταία διαβάζουμε πολύ για επενδύσεις και για το χρόνο που απαιτείται προκειμένου να αδειοδοτηθούν και η εμπειρία της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS είναι διδακτική. Το 2015, η εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Quest είχε αγοράσει ακίνητο στην Πέτρου Ράλλη, στο Αιγάλεω, με στόχο να κτίσει το μεγαλύτερο κέντρο διαλογής δεμάτων στην Ελλάδα, επιφάνειας 30.000 τ.μ. Στόχος της να πενταπλασιάσει τη δυναμικότητα διαλογής δεμάτων, γεγονός που σήμερα πιθανώς να της έδινε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη άνεση τον αυξημένο, λόγω της πανδημίας, όγκο παραγγελιών.

Η ACS «πάγωσε» για δύο χρόνια την επένδυση των 40 εκατ. ευρώ λόγω της κρίσης και αποφάσισε να την «αναστήσει» το 2017. Κατέθεσε τον φάκελο για την οικοδομική άδεια τον Ιανουάριο του 2018, αλλά άδεια πήρε σχεδόν δύο χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2019, και μόνο για εκσκαφές.

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο κατάφερε να πάρει την οικοδομική άδεια. Και αναφερόμαστε σε μια αποθήκη, ένα κέντρο διαλογής. Φανταστείτε πόσα χρόνια θα χρειαστούν για περισσότερο σύνθετες επενδύσεις και έργα αν δεν υπάρξει, επιτέλους, μια ουσιαστική λύση. Οι νόμοι για την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων υπάρχουν, κάτι πρέπει να γίνει με την εφαρμογή τους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ