Νέα
  • ΓΔ: 914.84 -3.02%
  • Τζίρος: 86,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου: Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης της κατασκευής του

Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χίου
Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χίου

Παρουσία των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα και Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, καθώς και του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση ανάθεσης κατασκευής του νέου Δικαστικκού Μεγάρου Χίου μεταξύ της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και της εταιρείας «Έπακρον» ΤΑΕ.

Πρόκειται για ένα έργο, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών της χώρας και ειδικότερα των Δικαστικών Μεγάρων, συνολικού προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συμβάλει και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα πρέπει να έχει αποπερατωθεί εντός δύο ετών. Παρόντες από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ήταν ο πρόεδρος, Τιμολέοντας Κατσίπος και ο διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Γιάνναρης.

«Με την υπογραφή της σύμβασης, το νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου μπαίνει στην τελική ευθεία για να γίνει πραγματικότητα. Μετά από την απόλυτη απραξία του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε εγκαταλείψει το έργο για πέντε χρόνια, εμείς κάναμε γοργά βήματα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ενδιαφερόμαστε για τους νησιώτες μας» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωστας Καραμανλής.

«Παραλάβαμε, πρόσθεσε, την έκπτωτη εργολαβία, εκπονήσαμε μέσω της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ νέες μελέτες, λύσαμε το θέμα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης. Το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα είναι ένα κόσμημα για τη Χίο και θα δώσει λύση σε ένα επιτακτικό πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας». «Παράλληλα, προχωράμε - συμπλήρωσε - με την υλοποίηση 12 Δικαστικών Μεγάρων μέσω ΣΔΙΤ σε όλη την Ελλάδα. Γιατί αυτά τα σχετικά "μικρά", εντός εισαγωγικών, έργα υποδομών, στην πράξη είναι τελικά πολύ μεγάλα για την καθημερινότητα των πολιτών. Και βέβαια, συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της οικονομίας μας».

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας υπογράμμισε ότι «σήμερα είναι μια πολύ ευχάριστη ημέρα για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για το Υπουργείο Υποδομών και κυρίως ευχάριστη για την τοπική κοινωνία. Θέλω να ειλικρινά να ευχαριστήσω τον υπουργό Υποδομών, τις Κτιριακές Υποδομές και τον υπουργό Μετανάστευσης κι Ασύλου. Είναι μια κοινή προσπάθεια να λυθούν όλα τα προβλήματα του παρελθόντος που κρατούσαν καθηλωμένο το συγκεκριμένο έργο».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι «το 2023 το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα είναι πραγματικότητα και παράλληλα ξεκινάνε οι απαραίτητες επισκευές στο υφιστάμενο κτίριο. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την αποτελεσματικότητά του, τη διοίκηση της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές που είναι ο φορέας κατασκευής του έργου και όλους όσοι συνέβαλαν στο να ξεπεραστούν τα εμπόδια και ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Χίο, να μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης».

Ο διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., Αθανάσιος Γιάνναρης ανέφερε ότι «σήμερα νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση, γιατί μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά στην ολοκλήρωση ενός εγκαταλελειμμένου έργου. Του Δικαστικού Μεγάρου της Χίου. Ένα έργο που θα αποσυμφορήσει τη Χίο, ένα από τα νησιά μας που επιβαρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια».

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου ανεγείρεται σε οικόπεδο εμβαδού 5.657,00 τ.μ., που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. με σκοπό την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Χίου. Το κτίριο θα αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 2.064,85 τ.μ, ισόγειο και δύο υπέρ το ισόγειο ορόφους συνολικής επιφάνειας κλειστών χώρων 4.887,94 τ.μ και επίσης προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Προβλέπονται 4 αίθουσες ακροατηρίων δικαστηρίου (3 του Πρωτοδικείου – στο ισόγειο και 1 του Ειρηνοδικείου – στον Α’ όροφο), χώροι αναμονής κοινού, χώροι συνάντησης δικηγόρων – κοινού, δωμάτια αναμονής μαρτύρων, ειδικοί χώροι κράτησης κρατουμένων και άνετοι γραφειακοί χώροι για τους δικαστικούς και τους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως και για τους δικαστικούς υπαλλήλους. Επίσης προβλέπονται χώροι αρχείων, υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, χώροι υγιεινής κοινού και χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ