Νέα
  • ΓΔ: 905.55 -1.02%
  • Τζίρος: 86,31 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στασινόπουλος: Το στοίχημα της διπλής μετάβασης βασική προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Πρόεδρος της «Ελληνική Παραγωγή- Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», Μιχάλης Στασινόπουλος, περιέγραψε το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας για τη χώρα μας. Εκανε ειδική αναφορά στη μεταποίηση που μέσα στη δεκαετία της κρίσης απέδειξε ότι μπορεί να στηρίξει το εθνικό εισόδημα και την απασχόληση και τόνισε ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στους διαφορετικούς τομείς της οικονομίας.

Το μοντέλο που περιέγραψε, βασίζεται στην παραγωγικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, με το βλέμμα στο μέλλον και τις αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο.

Στην σωστή κατεύθυνση

Αναφερόμενος στο σχέδιο της Ελλάδας για το Ταμείο Ανάκαμψης, υποστήριξε ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση και είναι σαφές ότι η παραγωγική κοινότητα συμμετείχε στην διαβούλευση για την κατάρτισή του, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν αναφέρει τον κλάδο της βιομηχανίας όσο θα ήθελαν οι επιχειρήσεις.

Ο κ. Στασινόπουλος μίλησε επίσης για το στοίχημα της διπλής μετάβασης, δηλαδή της πράσινης και τεχνολογικής μετάβασης, τονίζοντας ότι βρίσκεται στο κέντρο των προτεραιοτήτων της επιχειρηματικής κοινότητας. Το χαρακτήρισε μάλιστα ευκαιρία, καθώς η Ελλάδα έχει χάσει, όπως επισήμανε, πολλά τρένα στο παρελθόν και τώρα ήρθε η ώρα να τα προλάβει και να προπορευτεί κιόλας.

Υπογράμμισε ότι «η προσπάθεια να γίνουν οι επιχειρήσεις πιο φιλικές στο περιβάλλον που έχει στον πυρήνα της την σταδιακή κατάργηση των υδρογονανθράκων είναι μία δύσκολη μετάβαση και για αυτό η Ε.Ε. πρέπει να βοηθήσει και να συνεχίσει να δίνει λύσεις σε θέματα όπως η αποθήκευση της ενέργειας από τις ΑΠΕ».

Μπορεί να αντιστραφεί το brain drain

Τέλος, αναφέρθηκε στο brain drain και τόνισε ότι οι νέοι που έφυγαν από την Ελλάδα επιθυμούν να επιστρέψουν αν βρουν το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον. «Η χώρα σήμερα πια μπορεί να αντιστρέψει αυτό το ρεύμα» καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κάνει πολλά βήματα, πρόσθεσε κλείνοντας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ