Νέα
  • ΓΔ: 894.74 +0.69%
  • Τζίρος: 59,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μασκ: Διάσημος κερδοσκόπος έβαλε στο στόχαστρο τη μετοχή της Tesla

Tesla
Tesla / Πηγή: AP

Στο στόχαστρο του Michael Burry, που έγινε διάσημος στην περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης για τα δισεκατομμύρια που έβγαλε στοιχηματίζοντας εναντίον τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων, έχει μπει η Tesla του Ελον Μασκ.

Σύμφωνα με έγγραφα που υπέβαλε στις ρυθμιστικές Αρχές τη Δευτέρα, το hedge fund του Burry, Scion Asset Management, είχε στις 31 Μαρτίου ανοιχτό στοίχημα κατά 800.100 μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το στοίχημα δίνει στη Scion το δικαίωμα να πουλήσει τις μετοχές της Tesla σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία στο μέλλον, που δεν είναι γνωστή, ή πριν από αυτή. Η μετοχή της Tesla έφθασε στο υψηλότερό της επίπεδο, τα 883 δολάρια, στις 26 Ιανουαρίου φέτος, μετά από ράλι που έκανε για ένα χρόνο, το οποίο εκτίναξε την τιμή της κατά σχεδόν 700%. Στη συνέχεια, η μετοχή έχασε το ένα τέταρτο της αξίας της έως το τέλος Μαρτίου και ήταν κατά 35% χαμηλότερη από το υψηλό της με βάση το χθεσινό κλείσιμο.

Ο Burry έχει στοιχηματίσει ξανά κατά της Tesla

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Burry στοιχηματίζει κατά της Tesla. Σε ένα tweet που έκανε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, έγραψε ότι είχε σορτάρει μετοχές της εταιρείας που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο Burry συμβούλευσε μάλιστα τον Μασκ να πουλήσει μετοχές για να αντλήσει κεφάλαια, ενόσω η τιμή τους ήταν σε επίπεδα που χαρακτήρισε «γελοία».

Η Tesla κατέγραψε κέρδη – ρεκόρ στο πρώτο τρίμηνο του 2021, παρέκαμψε το πρόβλημα έλλειψης μικροτσίπ που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αυτοκινήτων, βελτίωσε τη μεταποιητική της δραστηριότητα και έβγαλε χρήματα από το bitcoin, σύμφωνα μα τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στα τέλη Απριλίου. Ωστόσο, η μετοχή της μειώθηκε σε μία ένδειξη των υψηλών προσδοκιών για την εταιρεία.

To Bloomberg σημειώνει ότι δεν είναι γνωστό πότε η Scion έκανε το στοίχημά της κατά της Tesla, σε ποια τιμή και πόσο πλήρωσε γι’ αυτό. Τα έγγραφα που υπέβαλε το hedge fund, στα πλαίσιο της προβλεπόμενης σχετικής τριμηνιαίας διαδικασίας, ανέφεραν ότι η αξία του στοιχήματος ήταν 534 εκατ. δολάρια – ένα ποσό που κατά πάσα πιθανότητα προέκυψε από τον πολλαπλασιασμό της τιμής της μετοχής της Tesla στις 31 Μαρτίου με τον αριθμό των μετοχών κατά των οποίων μπήκε το στοίχημα.

Μείωση 14% της μετοχής της Tesla από το τέλος Μαρτίου

«Η μετοχή της Tesla έχει μειωθεί 14% από το τέλος του πρώτου τριμήνου, επομένως, σε τελική ανάλυση, αυτά τα στοιχήματα ήταν επικερδή, αν και είναι αδύνατο να είμαστε βέβαιοι», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της Interactive Brokers.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ