Νέα
  • ΓΔ: 822.15 -0.22%
  • Τζίρος: 61,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τα σχέδια Καραμολέγκου για Απολλώνιον και νέα προϊόντα – Τι είπε για Τσατσαρωνάκη και ενδιαφέρον από funds

καραμολεγκος
Πηγή: Eurokinissi

Το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί η επένδυση των 27,3 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Καραμολέγκος και αφορά στη δημιουργία του νέου βιομηχανικού συγκροτήματος του ομίλου σε έκταση 55 στρεμμάτων, επιβεβαίωσε στη σημερινή γενική συνέλευση της εταιρείας, ο επικεφαλής της αρτοβιομηχανίας Μανώλης Καραμολέγκος.

Πρόκειται για μία επένδυση που απασχολεί τη διοίκηση από το 2018, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται το 2019, καθώς εκτιμά ότι η αγορά του συσκευασμένου ψωμιού έχει πολλές ευκαιρίες και ανάγκες στη χώρα μας. Ο κ. Καραμολέγκος πρόσθεσε ότι αυτές τις ευκαιρίες ενδεχομένως τις είδε και ο Νίκος Τσατσαρωνάκης (του ΜΑΝΝΑ) τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ αξιόλογο ανταγωνιστή και πάνω απ’ όλα κύριο. Καλώς να εισέλθει».

«Δεν μας απασχολεί να βγούμε από το χρηματιστήριο»

Αναφορικά με τις μετοχικές μεταβολές των τελευταίων μηνών, ο ισχυρός άνδρας της εισηγμένης υπογράμμισε ότι «απλά θέλησε ένας μέτοχος θέλησε να αποσυρθεί. Προτιμήσαμε να πάρουμε εμείς τις μετοχές του, αφού ήταν δύσκολο να τις πάρει κάποιος άλλος». Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «δεν μας απασχολεί να βγούμε από το ελληνικό χρηματιστήριο».

Περί του έντονου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα στον κλάδο των τροφίμων από ξένα funds ο κ. Καραμολέγκος σημείωσε ότι «δεν μας έχει χτυπήσει κανείς την πόρτα μας. Δεν είναι κακό να το κάνουν. Αν μας χτυπήσει κάποιος την πόρτα μας θα τον ακούσουμε».

Βάρος στο green label

Ο επικεφαλής της αρτοβιομηχανίας αναφέρθηκε στα τελευταία λανσαρίσματα που έκανε η εταιρεία προς το β’ μισό του 2020, τις Αξιαγάπητες και τον Παξαμά (κυρίως και με το Χαρούπι), ενώ φέτος δίνει ιδιαίτερο βάρος στο green label στις κατηγορίες που είναι leader όπως π.χ. στο προζύμι, σε ψωμιά ζέας, ολικής άλεσης και πολύσπορο, στις ψίχες. Όπως τόνισε ο κ. Καραμολέγκος, «θέλουμε να προσφέρουμε προϊόντα με καθαρές πρώτες ύλες, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά».

Πώς θα καλυφθεί η πτώση της ζήτησης στα super markets

Για τη φετινή χρονιά εκτιμά ότι θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς η επανέναρξη λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων και όχι μόνο των super markets όπως συνέβη σε μεγάλο μέρος του 2020 αλλά και στο ξεκίνημα του 2021, θα οδηγήσει σε κάμψη της ζήτησης για τα ταχέως κινούμενα καταναλωτικά προϊόντα (FMCG) στα super markets. Τις όποιες απώλειες από αυτή την εξέλιξη η εταιρεία θα προσπαθήσει να τις καλύψει με καινοτόμα προϊόντα προκειμένου να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των καταναλωτών αλλά και να δημιουργήσει και… νέες.

Απολλώνιον: Το νέο project

Για την αλυσίδα Απολλώνιον, η οποία όπως τόνισε ο κ. Καραμολέγκος «άνηκε στον κλάδο που έφαγε το περισσότερο… ξύλο στην πανδημία, στόχος μας είναι με λίγη προσπάθεια να την επαναφέρουμε στους τζίρους του…2019. Εντός των προσεχών δύο εβδομάδων θα ανοίξουμε το νέο μας κατάστημα στη Γλυφάδα, για το οποίο έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Είναι πολύ καλή περιοχή για εμάς, θα μας βοηθήσει πολύ στους στόχους μας». Πρόσθεσε δε ότι «θα δώσουμε μεγάλη έμφαση και στο project του… καφέ, ο οποίος μας απασχολεί πολύ σοβαρά. Το συγκεκριμένο κατάστημα θα αποτελέσει το μοντέλο πάνω στο οποίο θα λειτουργήσει ολόκληρο το δίκτυο του Απολλώνιον».

«Απορροφούμε τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών»

Τέλος, σχετικά με τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών (υλικά συσκευασίας, γαλακτοκομικά, αλεύρι κ.ά.) τόνισε ότι «δεν μπορούμε να ανατιμήσουμε τα προϊόντα μας σε μία χώρα που περνάει δύσκολα. Απορροφάμε όλες τις αυξήσεις, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Επιδιώκουμε να αυξήσουμε τον τζίρο μας, γι’ αυτό βγάλαμε και το clean label. Παράλληλα μέσω της επένδυσής μας θέλουμε να βγάλουμε καινοτόμα προϊόντα. Μας ενδιαφέρουν και άλλα προϊόντα, όχι αυτά που έχουν βάση το αλεύρι, αλλά δεν πρόκειται να τα βγάλουμε φέτος».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ