Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εγνατία Οδός: Πράσινο φως για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού

Ο νέος άξονας θα συνδέεται με την Εγνατία (φωτό)
Ο νέος άξονας θα συνδέεται με την Εγνατία (φωτό)

Mε τις δύο προσφορές που έχουν υποβληθεί από τις κοινοπραξίες ΤΕΡΝΑ – Egis Projects και Vinci – ΜυτιληναίοςΑΒΑΞ θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό αφού όπως έγινε γνωστό, το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Τον Μάρτιο η ΑΚΤΩΡ είχε ζητήσει παράταση του διαγωνισμού, προκειμένου να υποβάλλει προσφορά μετά την απόφαση της Ισπανικής Roadis, με την οποία συμμμετείχαν αρχικά από κοινού στη διαγωνιστική διαδικασία, να αποσυρθεί από την κούρσα της ιδιωτικοποίησης. Με την απόφαση του ΣτΕ, ανοίγει ο δρόμος για να ανοίξουν οι προσφορές και να υπάρξει ανάδοχος, κάτι που θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο διαγωνισμός πρέπει να τρέξει άμεσα.

Τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ είχε φτάσει σε τελικό στάδιο πέρυσι το Φθινόπωρο και τελικά στις 11 Δεκεμβρίου από τα 7 σχήματα που αρχικά διεκδικούσαν την παραχώρηση, προσφορά κατέθεσε μόνο το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Egis Projects. Στη συνέχεια υπήρξαν προσφυγές από τα άλλα δύο σχήματα με αποτέλεσμα το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει σε επανάληψη της διαδικασίας. Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών ορίστηκε η 1η Απριλίου 2021 όπου κατέβηκαν τα δύο παραπάνω σχήματα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ