Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΛΠΕ: Ο ανασχηματισμός το κλειδί για την ανάκαμψη και την κερδοφορία

Ελληνικά Πετρέλαια / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελληνικά Πετρέλαια / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την επόμενη μέρα για τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), που περνά μέσα από τον μετασχηματισμό του ομίλου σε εταιρεία συμμετοχών, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης.

Όπως τόνισε, μιλώντας σε χρηματιστηριακούς αναλυτές, ο μετασχηματισμός θα επιτρέψει την βελτιστοποίηση της χρηματοδότησης και της διαχείρισης του ρίσκου, θα αυξήσει την διαφάνεια και θα επιτρέψει την ανάπτυξη συμμαχιών με άλλες επιχειρήσεις στους επιμέρους τομείς.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο κ. Σιάμισιης ανέφερε ότι η πρόταση για την εφαρμογή του εταιρικού μετασχηματισμού θα εισαχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας το επόμενο δίμηνο. Σύμφωνα με το σχεδιασμό στην εταιρεία συμμετοχών θα ανήκουν ως ξεχωριστές εταιρικές οντότητες τα Ελληνικά Πετρέλαια δηλαδή ο τομέας της διύλισης, η εμπορία (ΕΚΟ), ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου (ELPEDISON), οι Ανανεώσιμες Πηγές κ.α.

Ο διευθύνων σύμβουλος αναφέρθηκε επίσης στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων με θέμα την προσαρμογή του καταστατικού της εταιρείας προς τις προβλέψεις του νέου νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση. «Ασχέτως του ποιος ελέγχει το Διοικητικό Συμβούλιο, η ευθύνη της διοίκησης είναι απέναντι στην εταιρεία και τους μετόχους. Ως διευθύνων σύμβουλος δεν με ενδιαφέρει ποιος εισπράττει το μέρισμα αλλά να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την εταιρεία και τους μετόχους», τόνισε.

Η γενική συνέλευση συνεδριάζει σήμερα εξ ανάβολής ύστερα από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ να εφαρμοστεί η πρόβλεψη του νόμου σύμφωνα με την οποία τα δύο πέμπτα των μελών του διοικητικού συμβουλίου θα διορίζονται από μέτοχο και τα υπόλοιπα θα εκλέγονται από την γενική συνέλευση.

Σιάμισιης: Νέος στρατηγικός σχεδιασμός

-Ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός απαντά στην πραγματικότητα της ενεργειακής μετάβασης που είναι επιταχυνόμενη. Από τα 3,5-4 δισεκ. ευρώ που προβλέπεται να είναι οι επενδύσεις στην επόμενη δεκαετία, τα μισά θα διοχετευθούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μονάδες πράσινου και μπλε υδρογόνου, αποθήκευση ενέργειας. Διευκρίνισε ότι τα κεφάλαια δεν θα επενδυθούν σε πειραματικές αλλά σε ώριμες τεχνολογίες.

-Θα εφαρμοστεί νέα εταιρική ταυτότητα που θα ταιριάζει περισσότερο στο νέο προφίλ του ομίλου χωρίς να εγκαταλείπεται το brand ΕΛΠΕ και ΕΚΟ.

ζήτηση καυσίμων θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα τους επόμενους μήνες με την επανέναρξη και των αεροπορικών ταξιδιών, ίσως όχι τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ