Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τesla: Πάτησαν γκάζι... οι πωλήσεις τον Μάιο

Tesla
Tesla / Πηγή: AP Images

Αύξηση της τάξεως του 29% σημείωσαν οι παραδόσεις αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα τον Μάιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αν και η παραγωγή στο εργοστάσιο της εταιρείας είχε «παγώσει», για λόγους συντήρησης, σύμφωνα με το Bloomberg, στοιχεία της κινέζικης υπηρεσίας Passenger Car Association, οι χονδρικές πωλήσεις της Tesla ανήλθαν στις 33.463, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών. Ειδικότερα, 11.527 αυτοκίνητα αφορούσαν σε εξαγωγές, ενώ 14.174 οχήματα κατευθύνθηκαν άλλες ηπείρους, κυρίως στην Ευρώπη.

Παραγωγή 500.000 αυτοκινήτων ετησίως

Το εργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη έχει δυνατότητα παραγωγής 500.000 αυτοκινήτων ετησίως, και τη δεδομένη στιγμή παράγει τα οχήματα Model 3 και Model Y. Οι συνολικές πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στην Κίνα αυξήθηκαν 1,1% σε 1,66 εκατ. αυτοκίνητα τον Μάιο σε σχέση με πέρυσι, όπως ανέφερε η CPCA, σύμφωνα με το Reuters. 

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο πούλησε 25.845 οχήματα που κατασκευάστηκαν στην Κίνα, από 35.478 τον Μάρτιο.

Οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεών της, - παρακολουθούνται στενά ως ένδειξη της υγείας της αμερικανικής εταιρείας στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, όπου η εταιρεία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό και όπου αλλάζει συχνά τις στρατηγικές μάρκετινγκ για να προσελκύσει πελάτες.

Επενδυτές της αμερικανικής εταιρείας εκφράζουν ανησυχία με τις εξελίξεις. Την ίδια στιγμή η Tesla καλείται να διαχειριστεί αρκετή αρνητική δημοσιότητα., καθώς πρόσφατα ιδιοκτήτρια αυτοκινήτου Tesla διαμαρτυρήθηκε δημόσια στο Σαλόνι Αυτοκινήτου τον Απρίλιο, φωνάζοντας ότι τα φρένα της χάλασαν ενώ οδηγούσε, με αποτέλεσμα την πρόκληση ατυχήματος. Τις διαμαρτυρίες ακολούθησαν επικρίσεις από δύο κυβερνητικά στελέχη, οι οποίοι κάνουν λόγο για σεβασμό στην εθνική νομοθεσία και τους καταναλωτές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ