Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πλαίσιο: Συνεχίζει τις επενδύσεις στα logistics - Στο ΔΣ Ταμβακάκης, Μητρόπουλος και Πιλάβιος

Ο Γιώργος Γεράρδος
Ο ιδρυτής της Πλαίσιο, Γιώργος Γεράρδος / Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζει τις επενδύσεις στα logistics η Πλαίσιο. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης της εταιρείας δημοσιοποιήθηκε η υπογραφή προσυμφώνου με την Ακρίτας για την αγορά των εγκαταστάσεων που διαθέτει η δεύτερη στην περιοχή της Μαγούλας, δίπλα στο κέντρο διανομής που διατηρεί η Πλαίσιο. Πρόκειται για εγκαταστάσεις 6.313 τ.μ. σε έκταση 16,4 στρεμμάτων, με το τίμημα να ανέρχεται στα €2,9 εκατ. 

Με την κίνηση αυτή η η Πλαίσιο θα έχει πλέον αποθηκευτικούς χώρους 50.000 τ.μ. σε συνολική επιφάνεια 100 στρεμμάτων. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, Γιώργο Γεράρδο, «αυτή είναι η αφετηρία για να αντιμετωπίσουμε το μποτιλιάρισμα που παρατηρείται σε περιόδους αιχμής, όπως είναι η Black Friday».

Οι νέες επενδύσεις έρχονται να προστεθούν στα 30 εκατ. ευρώ που ήταν η επένδυση στο κέντρο διανομής της Μαγούλας το 2008, στα 8 εκατ. ευρώ στο κέντρο διανομής της Μάνδρας το 2019 αλλά και στα 1,8 εκατ. ευρώ επενδύσεις στην πλατφόρμα e-commerce.

Το νέο modus operandi της post Covid οικονομίας

Θυμίζουμε ότι στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2020, ο CEO της εταιρείας, Κωνσταντίνος Γεράρδος  είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «στο νέο modus operandi της post Covid οικονομίας, σημασία δεν έχουν πια τα πολλά καταστήματα, το μεγάλο διαφημιστικό πορτοφόλι και τα βαριά οργανογράμματα. Σημασία έχουν οι επενδύσεις σε σοβαρές τεχνολογικές και logistics, η αξιοπιστία στις παραδόσεις και σε κάθε υπόσχεση προς τον πελάτη, η ευελιξία και η ταχύτητα αντίδρασης που έχει η εταιρική ομάδα”. Είχε προσθέσει δε ότι “το Πλαίσιο είναι ακριβώς αυτό: μια εταιρεία που ανέκαθεν επένδυε σε σοβαρές τεχνολογικές και logistics υποδομές, που έχει εμμονή με την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία προς τον πελάτη και ελαφριές εταιρικές δομές, με εύφλεκτα και ουσιαστικά αντανακλαστικά. Αυτός είναι και ο λόγος των καλών μας αποτελεσμάτων».

Διψήφια αύξηση κερδών

Θυμίζουμε ότι το 2020 η «Πλαίσιο» εμφάνισε πωλήσεις 354,6 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 11,8% σε σχέση με το 2019 και παρά το γεγονός ότι τα φυσικά καταστήματα, από όπου προ covid-19 προερχόταν το 70% των πωλήσεων, ήταν για 100 ημέρες κλειστά. Σημαντική ήταν και η αύξηση και της κερδοφορίας της εισηγμένης καθώς τα προ φόρων ανήλθαν σε 3,61 εκατ. (+20% από το 2019) και τα καθαρά κέρδη σε 3,11 εκατ., στο +59,7% από το 2019.

Εκπλήξεις σε διοικητικό επίπεδο

Παράλληλα η χθεσινή γενική συνέλευση έκρυβε εκπλήξεις και σε διοικητικό επίπεδο. Σύμφωνα με πρόταση που υπερψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση, ο Γιώργος Γεράρδος θα διατηρήσει τα καθήκοντα Προέδρου του Δ.Σ. και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος τα καθήκοντα του, ωστόσο τη θέση του Aντιπροέδρου παίρνει ο Απόστολος Ταμβακάκης, που αποτελεί πλέον, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ως Aνεξάρτητο Mέλος. Στο Δ.Σ., με την ιδιότητα των Aνεξάρτητων Mελών, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων:

  • Ο Κώστας Μητρόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Attica Bank, πρώην CEO του ΤΑΙΠΕΔ και ιδρυτής της Kantor.
  • Ο Αλέξης Πιλάβιος, Mη Eκτελεστικός Πρόεδρος της Alpha Asset Management και Αντιπρόεδρος της ABC Factoring και Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
  • Η Κατερίνα Βασιλάκη, που κατέχει θέση οικονομικής διευθύντριας.

Ανάπτυξη των επιχειρησιακών σχεδίων με το νέο ΔΣ

Ο Γιώργος Γεράδος τόνισε πως «η νέα εταιρική διακυβέρνηση, με το νέο Δ.Σ., θα συμβάλει στην ανάπτυξη των επιχειρησιακών σχεδίων και δομών«, προσθέτοντας ότι «η εμπειρία του Απόστολου Ταμβακάκη θα μας βοηθήσει να δούμε με άλλη οπτική το σχέδιό μας για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου, με δεδομένη την ανοδική τροχιά στην οποία βρισκόμαστε».
 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ