Νέα
  • ΓΔ: 902.09 +0.10%
  • Τζίρος: 46,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αθανασίου - Lamda: Επενδύσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ στο Ελληνικό την πρώτη 5ετία

Το Ελληνικό, το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ελλάδα

Τον Ιούλιο ξεκινούν οι πρώτες δημοπρατήσεις των έργων υποδομής για την μεγάλη επένδυση του Ελληνικού. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου. Τα έργα όπως σημείωσε έχουν κόστος 500 εκατ. ευρώ, τα μισά θα έχουν δημοπρατηθεί το 2021 και στο σύνολο τους το 2022.

Ξεκινούν οι δημοπρατήσεις των έργων υποδομής

Τα έργα περιλαμβάνουν τη δημιουργία οδικού δικτύου, αποχέτευσης, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, το παραλιακό μέτωπο, αντιπλημμυρικά έργα κ.α.

Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση της «Η» και του ypodomes.com, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει και το έργο της υπογειοποίησης της Λ. Ποσειδώνος το οποίο θα περιλαμβάνει το τμήμα που θα ξεκινά από το σημείο που βρίσκεται το νυχτερινό κέντρο Ποσειδώνιο και θα καταλήγει στην Λεωφόρο Αλίμου. Το κόστος είναι περίπου 55 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την πιθανή σύνδεση μέσω Τραμ ο κ.Αθανασίου σημείωσε πως εξετάζονται και άλλες λύσεις που θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον.

Στα κτιριακά έργα την πρώτη πενταετία θα αναπτυχθούν επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ που αφορά επενδύσεις της Lamda και επιπρόσθετα θα έχουμε και επενδυτές με συμφωνίες που έχουν κλείσει και άλλες που έρχονται. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για την ανάκαμψης της Ελλάδας, είπε ο κ.Αθανασίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development S.A., Οδυσσέας Αθανασίου

Οι συμφωνίες κτιριακών αναπτύξεων

Ήδη οι πρώτες συμφωνίες είναι με την TEMEΣ που αφορά το ξενοδοχείο στην Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και κατοικίες στον διπλανό προβλήτα και στον όρμο του Αγίου Κοσμά που περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο και κατοικίες (bungalows). Στόχος είναι ο τουρισμός να απλωθεί σε όλο το 12μηνο.

Επίσης έχουμε την επένδυση της Φουρλής για ένα νέο Retail Park και θα έχουμε καταστήματα από ΙΚΕΑ, Leroy Merlin, Intersport κ.α.

Επίσης προανήγγειλε την παρουσίαση την 7η Ιουλίου του πρώτου πράσινου "ουρανοξύστη" στον κόσμο, του Marina Tower, και μετά από τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν συνεχόμενες παρουσιάσεις.

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Lamda Development

Ο επικεφαλής της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, σημείωσε πως είναι μια ιστορική μέρα για την εταιρεία και τη χώρα. "Το 2020 σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο, ολοκληρώσαμε σε μεγάλο βαθμό τις μελέτες, τα αρχιτεκτονικά σχέδια και ξεκινήσαμε τις πρόδρομες εργασίες μεταξύ των οποίων και τις κατεδαφίσεις.

Φέτος, έκλεισαν όλα τα ζητήματα, απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις από το ΣτΕ και πέρασε ο νόμος για τη διανομή, διευθετήθηκε το θέμα με το καζίνο σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ και είμαστε έτοιμοι για το όραμα και να δοθούν τα 300 εκατ. ευρώ".

Είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη Lamda, τόνισε ο κ.Αθανασίου που χαρακτήρισε το Ελληνικό, ως όραμα και όχημα ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Αποτελεί μια τεράστια επένδυση 8 δισ.ευρώ με έκταση 3 φορές το Μονακό με ακτογραμμή 3,5 χλμ. Είναι όπως είπε, μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα.

Εξήγησε δε πως δόθηκε προτεραιότητα στο παραλιακό τμήμα γιατί ουσιαστικά αποτελεί ένα αυτοτελές τμήμα για τουρισμό που μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του Ελληνικού όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Ανακοίνωσε παράλληλα και την ανάπτυξη 250 στρεμμάτων.

Γιαννίτσης: 6 δισ. ευρώ επενδύσεις την πρώτη δεκαετία

Σε 6 δισ. ευρώ θα ανέλθουν οι επενδύσεις στο Ελληνικό την πρώτη δεκαετία των κατασκευών σύμφωνα με όσα είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Lamda Development, Τάσος Γιαννίτσης.

Υπογράμμισε πως μετά από 9,5 χρόνια φτάνουμε στο ιστορικό σημείο να προχωρήσει η μεταβίβαση της έκτασης και να ξεκινήσει η μεγάλη επένδυση. Ευχαρίστησε όλες τις κυβερνήσεις και σημείωσε πως το έργο χρειάστηκε να περάσει από πολλές φάσεις, αντιδράσεις, επιφυλάξεις αλλά και στήριξη. Ο κ. Γιαννίτσης έδωσε και τα στίγματα για το έργο:

Για το έργο στην πρώτη δεκαετία θα επενδυθούν περί τα 6 δισ. ευρώ και χαρακτήρισε τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν πρωτοποριακες τόσο πολεοδομικά όσο και κατασκευαστικά.

Η αξία που θα δημιουργήσει το Ελληνικό απλώνεται σε όλη τη χώρα, την οικονομία και την ανάπτυξη που προσδοκά η χώρα.

Η όλη διαδικασία συντελέστηκε σε συνθήκες κρίσης και αβεβαιότητας. Παρά ταύτα το σχέδιο παραμένει ζωντανό και χρειάστηκε να καμφθούν πολλά εμπόδια. Σήμερα το έργο όπως αποκάλυψε ο κ.Γιαννίτσης είναι 1,5 έτος μπροστά από το χρονοδιάγραμμα του.

Ο κ.Γιαννίτσης εξήρε την συμβολή του Δ.Σ. της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου που όπως είπε πιστώνεται την μεγάλη επιτυχία. Το ΔΣ, σημείωσε, υποστήριξε διαχρονικά το πλάνο και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσους εφτασαν το έργο σε τόσο προχωρημενη φαση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ