Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στη Μεβγάλ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος – Αύξησε τη συμμετοχή της η οικογένεια Χατζάκου

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος
Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος / Πηγή: Eurokinissi

Στην Μεβγάλ μπαίνει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ισχυρός άνδρας της Chipita, αποκτώντας το μισό από το ποσοστό που κατείχε στην βορειοελλαδική γαλακτοβιομηχανία ο όμιλος της Vivartia, δηλαδή 21,5%. Το υπόλοιπο 21,5% απέκτησε η οικογένεια Χατζάκου η οποία ενίσχυσε τη θέση της στα επίπεδα του 64,5% περίπου.

Πληροφορίες θέλουν το CVC να έκανε προσφορά για την απόκτηση του ποσοσοτού 43,18% που διέθετε η οικογένεια Χατζάκου, το τίμημα της οποίας δεν κρίθηκε ικανοποιητικό από την επικεφαλής της εταιρείας. Συνεπώς προτίμησε να αποσυρθεί και να εστιάσει, τη δεδομένη στιγμή, στην ενδυνάμωση του γαλακτοκομικού κλάδου μέσω της συνεργασίας Δέλτα-Δωδώνη, καθώς η περίπτωση εξαγοράς της Κολιός που έπαιζε τους τελευταίους μήνες, απομακρύνθηκε.

Πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

Από την πλευρά του ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος παραμένει πιστός στις επιλογές του για ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό κλάδο, καθώς θεωρεί ότι έχουν πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Ειδικά σε μία περίοδο όπου η υγεία, η ποιότητα και η υψηλή διατροφική αξία βρίσκονται στην κορυφή των καταναλωτικών προτιμήσεων, με τα ελληνικά προϊόντα να ξεχωρίζουν βάσει αυτών των χαρακτηριστικών.

Με βάση την πολύχρονη εμπειρία του από την Chipita, στόχος του είναι να ενισχύσει την παρουσία της Μεβγάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το σίγουρο είναι πως ο συγκεκριμένος κλάδος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων funds αλλά και κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών, στους οποίους προστέθηκε πλέον και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος θυμίζουμε ότι έχει ισχυρή μετοχική συμμετοχή στη Νίκας και τη Wonderplant.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ