Νέα
  • ΓΔ: 833.48 +0.77%
  • Τζίρος: 25,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Lamda: Πότε ξεκινά ο διαγωνισμός για τους δύο πύργους στο Ελληνικό

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου κατά την πρώτη κατεδάφιση κτιρίων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού  / Πηγή: Intime
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου κατά την πρώτη κατεδάφιση κτιρίων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού / Πηγή: Intime

Τις διαδικασίες για τη διενέργεια διαγωνισμού, προκειμένου να αναδειχθεί συνέταιρος – επενδυτής για την ανέγερση και συνεκμετάλλευση των δύο εκ των έξι συνολικά πύργων, που πρόκειται να αναπτυχθούν στην έκταση των 6,2 χιλιάδων στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, ξεκινά η Lamda Development.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου, έχει ήδη ανατεθεί στις εταιρείες Deloitte και Savills, οι οποίες λειτουργούν ως σύμβουλοι,  η διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2021. 

Η χρονική επιλογή για την προώθηση των συγκεκριμένων σχεδίων δεν είναι τυχαία και έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την επισφράγιση της κοινοπραξίας της Lamda με την ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino) για τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. 

Όσο για τους προαναφερθέντες δύο πύργους, ο ένας θα περιλαμβάνει κατοικίες και θα είναι στο παραλιακό μέτωπο και συγκεκριμένα την περιοχή πολεοδόμησης ΠΜ – Π1 με πρωτεύουσα χρήση την κατοικία και ο άλλος, στην περιοχή πολεοδόμησης Α-Π4 προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, με χρήσεις πολεοδομικού κέντρου. Θα φιλοξενεί ξενοδοχείο και γραφεία.

Η συγκεκριμένη επένδυση υπολογίζεται ότι είναι ύψους 300 εκατ. ευρώ, ενώ η ανάπτυξη των μονάδων, θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπεται να συσταθούν δύο εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV), μια για κάθε πύργο, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την κοινοπραξία που θα συσταθεί μεταξύ Lamda Development και του προτιμητέου επενδυτή. 

Οσο για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών της «Ελληνικόν ΑΕ» από το ελληνικό Δημόσιο προς τη Lamda, ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε βέβαιος ως προς την εκτίμησή του ότι αυτό θα γίνει στις αρχές του 2021. Με βάση αυτό, έχει καταρτισθεί χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση των εργασιών στις αρχές του 2022, ίσως και στο τέλος του 2021, ενώ ήδη έχει γίνει η ανάθεση τεχνικών και αρχιτεκτονικών μελετών. Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν προχωρήσει έργα κατεδάφισης κτιρίων κλπ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ