Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΛΘ: Στις 30 Ιουλίου η δημόσια πρόταση της Belterra με στόχο το 90% της εταιρείας

Εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο που αφορά στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση της εταιρείας Belterra Investments LTD προς τους μετόχους της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Ανώνυμη Εταιρεία (ΟΛΘ Α.Ε.).

Η δημόσια πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των μετοχών τις οποίες δεν κατείχε ο προτείνων και τα συντονισμένα πρόσωπα, κατά την ημερομηνία που κατέστη υπόχρεος για την υποβολή της δημόσιας πρότασης, ήτοι 3.326.400 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 33,00% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Η περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας οι μέτοχοι δύνανται να αποδέχονται τη Δημόσια Πρόταση θα διαρκέσει συνολικά τέσσερις εβδομάδες, με έναρξη στις 30/07/2021, στις 08:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος) και λήξη στις 27/08/2021, με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Belterra προσφέρει 26,50 ευρώ για κάθε μετοχή της δημόσιας πρότασης, ενώ έχει δηλώσει ότι εάν μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης κατέχει συνολικά μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 90% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, δεν θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out) σύμφωνα με το άρθρο 27 του νόμου, όπως επίσης και ότι δεν θα επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ