Νέα
  • ΓΔ: 1207.09 +0.25%
  • Τζίρος: 1,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Με 3 μνηστήρες το έργο των 142,5 εκατ. ευρώ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Με τρεις μνηστήρες προχωρά ο διαγωνισμός για την κατασκευή περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων σε Λέσβο, Χίο και Έβρο. Το project έχει προϋπολογισμό 142,5 εκατ. ευρώ και διενεργείται με τη μέθοδο του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Κατά την πρώτη φάση της προεπιλογής εκδήλωση ενδιαφέροντος κατέθεσαν οι εταιρείες ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και Ecolog Deutschland GmbH – Εcolog Γερμανίας, Μηχανική και ΕΚΤΕΡ.

Με βάση το πρακτικό διενέργειας του διαγωνισμού τελικά στη β' φάση της διαδικασίας περνούν οι εταιρείες ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΤΕΡΝΑ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Το έργο έχει διάρκεια 8 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Η διαδικασία τρέχει με γρήγορους ρυθμούς καθώς υπάρχει επιτακτική ανάγκη μετεγκατάστασης των διαμενόντων της προσωρινής δομής στη θέση «Μαυροβούνι/Καρά-Τεπέ» στη Λέσβο, που δημιουργήθηκε κατόπιν της πυρκαγιάς στη δομή της Μόριας, αλλά και η ανάγκη οριστικού κλεισίματος της δομής της ΒΙΑΛ στη Χίο, ώστε ο χώρος να αποδοθεί στο Δήμο σε συμμόρφωση με σχετική δικαστική απόφαση.

Η σύμβαση έχει αντικείμενο τη μελέτη και την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του Ν.4375/2016 στη νήσο Λέσβο και στη νήσο Χίο και αναβάθμιση υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου».

Τι θα κατασκευαστεί

Η νέα Δομή στη νήσο Λέσβο θα κατασκευαστεί στην τοποθεσία Πλάτη - Βάστρια, Δημοτική ενότητα Λουτροπόλεως Θέρμης, Δήμου Μυτιλήνης και θα περιβληθεί από περιμετρική οδό για κυκλοφορία υπηρεσιακών– πυροσβεστικών οχημάτων πλάτους τουλάχιστον 8 μέτρων με ασφαλτοστρωμένο δρόμο πλήρως περιφραγμένο και με έλεγχο πρόσβασης. Η δομή θα έχει χωρητικότητα: (α) γενικού πληθυσμού 1300 ατόμων,(β) ειδικών ομάδων 1700 ατόμων και (γ) προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης 2000 ατόμων. Η νέα Δομή θα αναπτυχθεί σε έκταση 240.100 m2 περίπου, τα κτίρια θα καταλαμβάνουν έκταση 41.250 m2 περίπου (δόμηση), ενώ προβλέπονται 4 γήπεδα και 4 παιδικές χαρές.

Στη Χίο

Η νέα Δομή στη νήσο Χίο θα χωροθετηθεί στην τοποθεσία Παχύ, Δημοτική ενότητα Ομηρούπολης, του Δήμου Χίου και θα περιβληθεί από περιμετρική οδό για κυκλοφορία υπηρεσιακών – πυροσβεστικών οχημάτων πλάτους 8 μέτρων με ασφαλτοστρωμένο δρόμο πλήρως περιφραγμένο και με έλεγχο πρόσβασης. Η δομή θα έχει χωρητικότητα: (α) γενικού πληθυσμού 580 ατόμων, (β) ειδικών ομάδων 650 ατόμων και(γ) προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης 570 ατόμων. Η νέα Δομή θα αναπτυχθεί σε έκταση συνολική επιφάνειας 141.600 m2 περίπου, τα κτίρια θα καταλαμβάνουν έκταση 18.000m2 περίπου (δόμηση), ενώ προβλέπονται 3 παιδικές χαρές και 2 γήπεδα.

Στον Έβρο

Το ΚΥΤ Φυλακίου χωροθετείται στην Κοινότητα Φυλακίου, Δημοτικής Ενότητας Κυπρίνου στο Δ. Ορεστιάδας, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και έχει σήμερα χωρητικότητα 330 ατόμων, ενώ το όμορο ΠΡΟΚΕΚΑ 370 ατόμων. Η αναβάθμιση αφορά σε έκταση επιφάνειας 33.718 m2 η οποία γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ. Θα περιβληθεί από περιμετρική οδό πλάτους 8 μέτρων με ασφαλτοστρωμένο δρόμο με περίφραξη. Η επέκταση της Δομής   αφορά χώρους δυναμικότητας 240 ατόμων σε προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης και 20 ατόμων σε χώρους καραντίνας. Τα κτίρια θα καταλαμβάνουν έκταση 6.400 m2 περίπου (δόμηση), ενώ προβλέπονται και επτά (7)μεταλλικά στέγαστρα των 300m2 έκαστο και τρία (3) γήπεδα. Θα υπάρχουν επιμέρους τμήματα με ξεχωριστές περιφράξεις και περιμετρικούς δρόμους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ