Νέα
  • ΓΔ: 891.68 +0.49%
  • Τζίρος: 55,94 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΒΕΑ: Το παρασκήνιο της παραίτησης Συγγελίδη και η «άνευ αγώνος στέψη» Μπρατάκου

Συγγελίδης - Μπρατάκος

Εντύπωση προκάλεσε η προ ημέρων ξαφνική παραίτηση του Ιωάννη Συγγελίδη από τη θέση του Α’ αντιπροέδρου ΕΒΕΑ καθώς και από αυτή του μέλους του ΔΣ του επιμελητηρίου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε αναλάβει καθήκοντα προεδρεύοντος μετά την απώλεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου και είχε προαναγγείλει την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου, η οποία αποσύρθηκε επίσης.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο ίδιος επικαλείται φόρτο εργασίας τονίζοντας σχετικά πως «οι ευθύνες και οι απαιτήσεις που πηγάζουν από την επιχειρηματική μου δραστηριότητα όλο και διευρύνονται καθιστώντας το λιγοστό μέχρι σήμερα ελεύθερό μου χρόνο πλέον ανύπαρκτο».

Η απόσυρση του κ. Συγγελίδη ανοίγει το δρόμο για την εκλογή στη θέση του προέδρου του ΕΒΕΑ, στον Γιάννη Μπρατάκο, τον εν ισχύ Β' αντιπρόεδρο του επιμελητηρίου.

Ο εκλεκτός του Μαξίμου

Ο κ. Μπρατάκος είναι Γενικός Διευθυντής της ΝΔ. Το Μαξίμου βλέπει στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που θα μεταφέρει απευθείας στο κυβερνητικό επιτελείο το «σφυγμό» της επιχειρηματικής κοινότητας και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, στηρίζει απόλυτα την υποψηφιότητά του.

Μάλιστα ο κ. Μπρατάκος είναι από τον Ιανουάριο του 2019 έχει αναλάβει τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων του κόμματος με αρμοδιότητες μεταξύ άλλων  την επεξεργασία και αξιολόγηση προτάσεων και θέσεων για την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την ανάπτυξη και την ανάληψη πρωτοβουλιών για λύσεις στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γεγονός που ενισχύει την υποστήριξη στο πρόσωπό του.

Η αποχώρηση Συγγελίδη δεν συνδέεται άμεσα με την προτίμηση της κυβέρνησης στο πρόσωπο του «αντιπάλου» του στην κούρσα για το «χρίσμα» του νέου προέδρου. Εντούτοις, είναι δεδομένο πως αυτή αποτελεί εφόδιο για οποιονδήποτε υποψήδιο, πόσω μάλλον για έναν άνθρωπο που προέρχεται μέσα από το κυβερνών κόμμα, στοιχείο που σίγουρα θα αξιλόγησε και ο Ιωάννης Συγγελίδης ώστε να λάβει την απόφαση να αποσυρθεί. 

Η επιστολή παραίτησης του Ιωάννη Συγγελίδη

«Αξιότιμε κύριε Β’ αντιπρόεδρε,

Μετά τον αδόκητο και ξαφνικό θάνατο του προέδρου μας Κωνσταντίνου Μίχαλου και κατόπιν ώριμης σκέψης, σας γνωστοποιώ την παραίτησή μου από τη θέση του Α’ αντιπροέδρου καθώς και από αυτή του μέλους του ΔΣ του ΕΒΕΑ.

Μετά από δέκα χρόνια εποικοδομητικής συνεργασίας, μετά από μία αγαστή συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, υπηρετώντας απαρέγκλιτα τις αρχές και τις αξίες του επιμελητηριακού θεσμού, θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή να κλείσει αυτός ο κύκλος για μένα. Οι ευθύνες και οι απαιτήσεις που πηγάζουν από την επιχειρηματική μου δραστηριότητα όλο και διευρύνονται καθιστώντας το λιγοστό μέχρι σήμερα ελεύθερό μου χρόνο πλέον ανύπαρκτο.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΑ για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τα στελέχη του επιμελητηρίου μας για τον ζήλο που επέδειξαν και την επάρκεια με την οποία ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις που η πιο δύσκολη δεκαετία για την ελληνική οικονομία μας επιφύλασσε.

Εύχομαι στη νέα διοίκηση να ανταποκριθεί με την ίδια επιτυχία στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Μετά τιμής,

Ιωάννης Συγγελίδης

Α’ αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ»

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ