Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πώς η βιομηχανία των videogames έγινε το νέο Ελ Ντοράντο

Video games
Πηγή: Pexels

Δεν είναι πια απλές κινούμενες εικόνες με πολύχρωμους χαρακτήρες αλλά διαδραστικές ταινίες που έχουν εξελιχθεί σε μια χρυσοφόρο βιομηχανία, με εκτόπισμα μεγαλύτερο από το Χόλυγουντ και την αθλητική βιομηχανία της Βόρειας Αμερικής.

Ο λόγος για τα videogames, τα έσοδα από τα οποία θα αυξηθούν κατά 20% μέσα στο 2020, βοηθούμενα και από τα αλλεπάλληλα lockdowns, φτάνοντας τα 179,7 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC.

To παραπάνω ποσό είναι μεγαλύτερο συνδυαστικά από την παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία που έφτασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για πρώτη φορά το 2019, σύμφωνα με την Motion Picture Association, ενώ η PwC εκτιμά ότι τα αθλήματα της Βόρειας Αμερικής θα φέρουν στα ταμεία περισσότερα από 75 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Και οι δύο βιομηχανίες υπέστησαν συντριπτικό πλήγμα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών αναμένεται να παρουσιάσει διψήφια ανάπτυξη φέτος. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η ισχυρή ανάπτυξη θα συνεχιστεί και το 2021, μετά το πρόσφατο λανσάρισμα κονσόλων επόμενης γενιάς από τη Sony και τη Microsoft καθώς και νέους τίτλους.

Η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια λόγω της ποικιλίας τρόπων παιχνιδιού. Οι μέρες που τα videogames ήταν συνώνυμα με κάποια κονσόλα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Με την άνοδο των πωλήσεων σε mobile games, παιχνίδια freemium εντός εφαρμογών, παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών που δεν περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη κονσόλα, υπηρεσίες streaming κ.λπ., το κανάλι των videogames έχει επεκταθεί προς πολλαπλές κατευθύνσεις. Μαζί και τα έσοδα, όπως είναι φυσικό.

Ετσι, ενώ οι πωλήσεις για κονσόλες θα λάβουν ώθηση από τις νέες εκδόσεις, αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της βιομηχανίας, ούτε το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μέρος της. Το μεγαλύτερο κέρδος αναμένεται να προέλθει από τα mobile games, με την Κίνα να πρωταγωνιστεί. Με εξαίρεση τα έσοδα από διαφημίσεις εντός παιχνιδιού, ο παγκόσμιος τζίρος από παιχνίδια για κινητά αναμένεται να αυξηθεί κατά 24% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 87,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο τα έσοδα από παιχνίδια για κινητά αναμένεται να διευρύνουν το ήδη μεγάλο προβάδισμά τους, είναι θέμα οικονομίας. Τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμεύουν ως η κύρια σύνδεση στο διαδίκτυο για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μπορεί να είναι φθηνά - ή δωρεάν με ένα πρόγραμμα σύνδεσης - σε αντίθεση με τις ειδικές κονσόλες παιχνιδιών όπως το Sony PlayStation 5, το Xbox της Microsoft και το Nintendo Switch.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ