Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πάγιες δαπάνες: Ξεκινούν οι συμψηφισμοί με φόρους και εισφορές στην εστίαση

Πηγή: Eurokinissi

Στην ανακοίνωση πως ξεκινούν οι συμψηφισμοί των παγίων δαπανών με φόρους και εισφορές στην εστίαση, προχώρησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος» και τους Γιάννη Φώσκολο και Αλεξία Τασούλη, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, από αυτό το μήνα και τον επόμενο μήνα θα γίνονται συμψηφισμοί με φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις περίπου 10.000 επιχειρήσεων της εστίασης».

Αυτή την περίοδο «ξετυλίγονται» μια σειρά μέτρων ενίσχυσης του κλάδου, ανέφερε εν συνεχεία, προσθέτοντας πως «για παράδειγμα σήμερα που μιλάμε, ένα σημαντικό τμήμα της εστίασης ενισχύεται μέσα από στοχευμένα προγράμματα του υπ. Ανάπτυξης που βοηθάει συγκεκριμένες επιχειρήσεις».

«Η στήριξη δεν έχει τελειώσει εδώ»

Ο υπουργός Οικονομικών, επισήμανε πως «η εστίαση από τα στοιχεία φαίνεται να πηγαίνει ικανοποιητικά λόγω της ενίσχυσης της κατανάλωσης», υπογραμμίζοντας πως «ταυτόχρονα όμως η πολιτεία συνεχίζει να την ενισχύει».

«Η στήριξη δεν έχει τελειώσει συνεχίζεται», σημείωσε και συμπλήρωσε καταλήγοντας για το θέμα πως «αυτό γίνεται και για άλλους κλάδους, όπως ο τουρισμός».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ