Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σε προχωρημένο στάδιο η διαδικασία επιλογής συνεργάτη για το Master Plan του νέου Porto Carras

Το εμβληματικό θέρετρο είναι ιδανικά τοποθετημένο στα δυτικά παράλια της Σιθωνίας, στην Β. Ελλάδα

Με στόχο να αναδειχθεί το εμβληματικό συγκρότημα στο Porto Carras της Χαλκιδικής ως ο κορυφαίος προορισμός στην Μεσόγειο, υλοποιείται χωρίς καθυστέρηση και χωρίς εκπτώσεις, το αρχικό επενδυτικό πλάνο ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ που εκπόνησε ο ιδιοκτήτρια εταιρία από την πρώτη στιγμή.

Με όπλο την απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοποθεσία που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις στην Σιθωνία της Χαλκιδικής, αλλά και την πίστη των ιδιοκτητών ότι και μπορούν αλλά και έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, η στιγμή που θα παραδοθεί δεν μοιάζει πολύ μακρινή.   

Σύμφωνα με το ευρύτερο όραμά της για την ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, η Belterra Investments Ltd., μέσω της επιχειρηματικής της μονάδας «Dimera Hospitality», αναπτύσσει δυναμικά το ποιοτικό της χαρτοφυλάκιο που απαρτίζεται από εμβληματικά ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Με φιλοσοφία και κουλτούρα που στοχεύουν στην παροχή απαράμιλλων τουριστικών εμπειριών μέσω έργων φιλοξενίας ύψιστης ποιότητας, η εταιρία Dimera Hospitality εστιάζει σε προηγμένες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης για την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Στόχος είναι η δημιουργία του κορυφαίου προορισμού στη Μεσόγειο

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της συνολικής έκτασης 18.000 στρεμμάτων, με πρόβλεψη και διερεύνηση ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων 7*, διαμόρφωσης περιοχής ιδιωτικών κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, καζίνο, οινοποιείο, μαρίνα και υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και άλλες δραστηριότητες και facilities.

Το όραμα της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας εκτός από την δημιουργία του νέου κορυφαίου προορισμού της Μεσογείου, με προσφορά μοναδικών εμπειριών φιλοξενίας ύψιστης ποιότητας, με πρόβλεψη λειτουργίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θέτει ψηλά στις προτεραιότητές του τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη αλλά και την κυκλική οικονομία στο επίκεντρο του οράματός της.

Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και στην προστασία της βιοποικιλότητας.

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης εκτιμάται ότι θα προσελκύσει έναν σημαντικό όγκο ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή της Β. Ελλάδας, με προφανή τα οφέλη για το σύνολο των εσόδων του κλάδου, της τοπικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τον μακροχρόνιο προγραμματισμό του έργου, το πρώτο στάδιο λήψης των αρχικών προτάσεων Master Plan ολοκληρώνεται εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος και τα επόμενα βήματα προβλέπουν την ανάθεση συνέχισης των μελετών βάσει της αρχιτεκτονικής καθώς και της περιβαλλοντικής αξιολόγησης των αρχικών προτάσεων.

Το ιστορικό συγκρότημα Porto Carras μπαίνει σε μία νέα εποχή και ο Όμιλος Belterra Investments αναμένεται να λάβει στο επόμενο διάστημα τις τεχνικές προτάσεις για την πλήρη ανάπτυξη της συνολικής έκτασης του Porto Carras και την ανάδειξή του στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Μεσογείου.

Ο διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη επένδυση στρατηγικής εθνικής σημασίας βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή προεπιλεγμένων κορυφαίων διεθνών αρχιτεκτονικών εταιρειών με μεγάλη εμπειρία σε υπηρεσίες master-planning, αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού καθώς και εξειδίκευση σε μελέτες διαμόρφωσης προορισμών ως mixed-use resorts ανά την υφήλιο, για τη γενική διάταξη του νέου ολοκληρωμένου Porto Carras.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ