Νέα
  • ΓΔ: 930.35 +1.83%
  • Τζίρος: 40,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Vivartia: Συμφωνία για την απόκτηση του 75% των Ελληνική Ζύμη ΑΕ και Άλεσις

Vivartia

Η Vivartia Συμμετοχών ΑΕ και η θυγατρική της Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ, ανακοίνωσαν την υπογραφή δεσμευτικού προσυμφώνου με τον Μιχαήλ Αραμπατζή για την απόκτηση μετοχών του που θα οδηγήσει στην αύξηση του συνολικού ποσοστού τους στις εταιρίες Ελληνική Ζύμη ΑΕ και 'Αλεσις ΑΒΕΕ, από 49% και 51% αντίστοιχα, σε 75%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής του ομίλου Vivartia για ενίσχυση της θέσης του στον κλάδο των κατεψυγμένων ζυμών δια της αύξησης της συμμετοχής του στην Ελληνική Ζύμη ΑΕ, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία στον χώρο αυτό.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος των κατεψυγμένων ζυμών παρουσιάζει μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια και η επένδυση του ομίλου Vivartia στον χώρο αυτό σηματοδοτεί την απόφαση του για περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αγοραπωλησίας προβλέπεται να γίνει άμεσα, ενώ η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα τελεί υπό την αίρεση λήψης τυχόν απαιτούμενων εγκρίσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ