Νέα
  • ΓΔ: 929.64 +1.75%
  • Τζίρος: 31,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

EasyJet: Σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου άνω του 1 δισ. στερλινών

EasyJet
Πηγή: APImages

H EasyJet σχεδιάζει να αντλήσει πάνω από 1 δισ. στερλίνες με έκδοση μετοχών καθώς ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό για την προσέλκυση πελατών εν μέσω επανεκκίνησης του ταξιδιωτικού κλάδου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το σχέδιο της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους για την άντληση κεφαλαίων μέσω της έκδοσης μετοχών και ομολόγου μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και αυτή την εβδομάδα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το μέγεθος, η διάρθρωση και ο χρόνος κάθε συναλλαγής θα εξαρτηθεί από τη διάθεση των επενδυτών και τις συνθήκες της αγοράς, σημειώνει το Bloomberg.

Η εταιρεία είχε αντλήσει νωρίτερα φέτος 1,2 δισ. ευρώ από την έκδοση 7ετούς ομολόγου.

Τον Ιούλιο, η EasyJet είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να πετά με το 60% της προς της πανδημίας δυναμικότητάς της στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου έναντι μόλις 17% του επιπέδου του 2019 στο προηγούμενο τρίμηνο, μετά τα μέτρα που πήρε για να αντέξει στην κρίση, όπως για τη μείωση του προσωπικού και του στόλου της και την αύξηση του χρέους της.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ