Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πάνω από 2 δισ. έσοδα φέρνουν οι δύο μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ Υποδομών

Πηγή: Eurokinissi

Σημαντικά έσοδα που θα ξεπεράσουν τα 2 δις. ευρώ και σημαντικούς επενδυτές που θα προωθήσουν την νέα εποχή των ενεργειακών δικτύων θα φέρει η ολοκλήρωση των δύο πρώτων ενεργειακών ιδιωτικοποιήσεων,  του 49% του δικτύου της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ, και της εταιρείας υποδομών φυσικού αερίου ΔΕΠΑ Υποδομών.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas  αφού καταθέσει τη βελτιωμένη  οικονομική της προσφορά και αύριο να ανακοινωθεί το τίμημα για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ σε κάποιο από τα ισχυρά fund που το διεκδικούν.

Η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών περιλαμβάνει το 100% των ΕΔΑ Αττικής και ΔΕΔΑ (υπόλοιπη Ελλάδα) και το 51% της ΕΔΑ ΘΕΣΣ (Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία). Η ΔΕΠΑ Υποδομών, η οποία έχει διασφαλισμένες υψηλές ρυθμιζόμενες αποδόσεις για τα επόμενα χρόνια (WACC  8,18% το για το 2019, 7,45% για το 2020, 7,03% για το 2021 και 7,03% για το 2022), κάτι που την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική για το μελλοντικό επενδυτή.

Στα 1,5 δισ. ευρώ το ελάχιστο αποδεκτό τίμημα για τον ΔΕΔΔΗΕ

Οσον αφορά στην  πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, αύριο Παρασκευή αναμένεται να αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές των τεσσάρων funds: CVC Capital, KKR, Macquarie και First Sentier, που διεκδικούν να εισέλθουν ως μέτοχοι μειοψηφίας.

Ο πήχης για το τίμημα του 49% ΔΕΔΔΗΕ έχει μπει  πάνω από το 1,5 δισ. ευρώ με δεδομένη και την υψηλή λογιστική αξία της εταιρείας που υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ. Και στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα προβλεπόμενα ρυθμιζόμενα έσοδα της εταιρείας για την ρυθμιστική περίοδο 2021 – 2024  είναι υψηλά ξεκινώντας από τα 771 εκατ. ευρώ φέτος και φτάνουν στα 798 εκατ. ευρώ το 2024.

Η συμμετοχή των 4 διεκδικητών στην τελική φάση του διαγωνισμού, δημιουργούν συνθήκες για να διαμορφωθούν ψηλά τα τιμήματα. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ