Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Inditex (Zara): Θεαματική ανάκαμψη πωλήσεων πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα

Zara
Πηγή: Intimenews

Η ισπανική εταιρεία μόδας Inditex, μητρική της Zara, ανέκαμψε στο δεύτερο τρίμηνο, καταγράφοντας κέρδη 850 εκατ. ευρώ, καθώς οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα προ πανδημίας επίπεδα, σε αντίθεση με την σουηδική ανταγωνίστριά της H&M.

Οι πωλήσεις της μεγαλύτερης λιανικής εταιρείας μόδας στον κόσμο ανέκαμψαν καθώς τα περισσότερα καταστήματά της άνοιξαν ξανά  και ο κόσμος έσπευσε να ανανεώσει τη γκαρνταρόμπα του.

Τα κέρδη της Inditex ήταν πολλαπλάσια σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020 (214 εκατ. ευρώ) και 4% υψηλότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Χαμηλότερες των προσδοκιών οι πωλήσεις της H&M

Η ανταγωνίστρια της Inditex σουηδική εταιρεία H&M, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο στους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο και παρέμειναν σε χαμηλότερα από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Αν και οι λιανικές εταιρείες μόδας ανακάμπτουν από τον αντίκτυπο της πανδημίας, η πρόσφατη εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα οδήγησε στην επιβολή κάποιων νέων περιορισμών, ενώ πολλοί κλάδοι αντιμετωπίζουν προβλήματα προσφοράς λόγω της έλλειψης κοντέινερ για τις θαλάσσιες μεταφορές και άλλων στενοτήτων.

Οι πωλήσεις της Inditex επιταχύνθηκαν στα 6,99 δισ. ευρώ στο τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου και ήταν 7% υψηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ