Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πώς οι νέες τεχνολογίες απογείωσαν τις αποδοχές στο Ισραήλ - Στα 3.163 δολ. ο μέσος μισθός

Τους καρπούς της εντυπωσιακής ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας απολαμβάνουν οι Ισραηλινοί, με τους οικονομικούς δείκτες του βιοτικού επιπέδου στην χώρα να παρουσιάζουν συνεχώς αυξητική τάση.

Ο βασικός μισθός στο Ισραήλ ανέρχεται πλέον στα 1.447 δολάρια, τη στιγμή που ο μέσος μισθός των Ισραηλινών βρίσκεται στα 3.163 δολάρια και οι εργαζόμενοι στις τεχνολογίες αιχμής αμείβονται κατά μέσο όρο με 6.719 δολάρια το μήνα.

Τα συγκεκριμένα αριθμητικά δεδομένα αντικατοπτρίζουν το θεαματικό τρόπο με τον οποίο συντελέστηκε ο διπλασιασμός του ισραηλινού εθνικού προϊόντος το 2016 σε σχέση με το 2000, ως αποτέλεσμα των επιτευγμάτων της βιομηχανίας τεχνολογίας.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις πυροδότησαν ένα εκρηκτικό επενδυτικό περιβάλλον στο Ισραήλ με εξαγορές εξαιρετικά υψηλών τιμημάτων και επενδύσεις μεγάλης κλίμακας από 270 πολυεθνικές εταιρείες. Η πλειοψηφία των εταιρειών αυτών προέρχεται από τις ΗΠΑ.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν μικρότερη παρουσία στον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας, με τα εταιρικά σχήματα των Κινέζων να αυξάνουν σε ετήσια βάση το μερίδιο τους στην ισραηλινή αγορά. Αποτέλεσμα της αλματώδους ανάπτυξης ήταν οι ισραηλινές εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας να αυξηθούν κατά 3700%. Βάσει των στατιστικών αναλύσεων, την 5ετία 2015-2019, η σωρευτική ανάπτυξη του Ισραήλ έφτασε το 27% επιτυγχάνοντας το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ.

Στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας οι προγραμματιστές

Σε αυτό το δυναμικό πλαίσιο, οι υψηλότερες αμοιβές στη χώρα καταγράφονται στον κλάδο πληροφορικής και επικοινωνιών, ο οποίος περιλαμβάνει πολλές εταιρείες τεχνολογίας, με το μέσο μισθό να ανέρχεται στα 6.358 δολάρια.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι υψηλής τεχνολογίας στη χώρα είναι 329.500 και το 2019 πληρώνονταν κατά μέσο όρο με 6.719 δολάρια το μήνα, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 4% σε σχέση με το 2018. Στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας βρίσκονται ερευνητές και προγραμματιστές με μηνιαίες αποδοχές 7.334 δολάρια.

Ο δεύτερος καλύτερα αμειβόμενος κλάδος στο Ισραήλ είναι οι χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες με μέσο μισθό 5.792 δολάρια. Υψηλές είναι οι αποδοχές και στην εκπαίδευση, όπου απασχολείται ο μεγαλύτερος αριθμός μισθωτών (546.800).

Οι εκπαιδευτικοί αμείβονται κατά μέσο όρο με 2.617 δολάρια το μήνα και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής πρόνοιας με 2.782 δολάρια. Ο τομέας με τη χαμηλότερη αμοιβή είναι η βιομηχανία φιλοξενίας και τροφίμων, όπου η μέση αμοιβή βρίσκεται κατά μέσο όρο στα επίπεδα των 1.480 δολαρίων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ