Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Aegean: Επιταχύνει τις παραλαβές των Airbus - Κερδοφόρο το τρίτο τρίμηνο

Ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης / Πηγή: Eurokinissi

Κατά την σημερινή ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του 2021 της Aegean, o πρόεδρος κ. Ευτύχιος Βασιλάκης τόνισε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες παραλαβής ακόμη 22 αεροσκαφών Α320 neo, φτάνοντας συνολικά τα 31

Όπως είπε εκτιμά ότι το τρίτο τρίμηνο θα κινηθεί στο επίπεδο του 80% του 2019 όπως ήταν και το δίμηνο Ιούλιος και Αύγουστος και θα είναι το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Πολύ ισχυρότερη χρονιά αναμένει το 2022 για τη σαιζόν που θα ξεκινήσει, από το Μάρτιο, σημείωσε ο κ.  Βασιλάκης, τονίζοντας ότι θεωρεί ότι το μεγαλύτερο βάρος των επιπτώσεων της πανδημίας είναι πλέον πίσω μας. «Ο βαθμός ανάκαμψης», σημείωσε, «εξαρτάται από το πόσο γρήγορα οι Έλληνες θα αποφασίσουν να ξεκινήσουν και πάλι τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό και από το πότε θα επανέλθουν και τα εταιρικά ταξίδια».

Ο αριθμός πτήσεων στην Ελλάδα αποκαταστάθηκε σε ποσοστό 95% συγκριτικά με το 2019, καθώς καταγράφηκε μεγάλη ζήτηση για τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες επανέφεραν έναν σημαντικό αριθμό πτήσεων.

Σχετικά με την παραγγελία των 46 αεροσκαφών της οικογένειας Airbus 320/321 neo, ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι βλέποντας τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, αποφασίστηκε να επιταχυνθεί το πρόγραμμα παραλαβής των νέων αεροσκαφών της, με τις τελευταίες παραδόσεις, ωστόσο, να πραγματοποιούνται το 2026, δύο χρόνια αργότερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Αegean επεσήμανε ότι το 2022 η εταιρεία θα παραλάβει 12 αεροσκάφη, ενώ το 2023 θα παραλάβει 10 ακόμη, επιτυγχάνοντας τον στόχο για παραλαβή 30 αεροσκαφών μέχρι το 2023.

Μέχρι σήμερα ο όμιλος έχει παραλάβει συνολικά 9 αεροσκάφη από την Airbus, ενώ το 2021 η Aegean παρέλαβε 1 μόλις αεροσκάφος. Αναφερόμενος στις προκαταβολές για την παραλαβή των νέων αεροσκαφών (pre delivery payments) από το δ’ τρίμηνο του 2021 μέχρι και το α’ τρίμηνο του 2022, είπε ότι θα ανέλθουν σε περίπου 100 εκατ. ευρώ (115 εκατ. δολάρια).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ