Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αν. Σιάμισιης: Αναμένουμε υψηλότερες τιμές στην ενεργειακή μετάβαση

Ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Ανδρέας Σιάμισιης / Πηγή: Eurokinissi

Για τις προκλήσεις που έχουν παρουσιαστεί στην ενεργειακή μετάβαση μέσα απο την αύξηση των τιμών μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Ανδρέας Σιάμισης στο 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης που πραγματοποιείται από σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Theoxenia Palace στην Αθήνα.

Ο κ. Σιάμισιης υπογράμμισε την πρόκληση που αποτελεί η ανάγκη εξισορρόπησης ανάμεσα στη μείωση του περιβαλοντικού αποτυπώματος, την ασφάλεια εφοδιασμού και τη συγκράτηση του κόστους της ενέργειας. «Η αύξηση των τιμών που βλέπουμε τώρα δεν θα είναι η τελευταία πρόκληση που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε. Η ταχύτητα παίζει ρόλο, αν είχαμε κάνει βήματα πριν 10 χρόνια, δεν θα είχαμε σήμερα αυτές τις τιμές», ανέφερε ο κ. Σιάμισιης και πρόσθεσε: «Αναμένουμε υψηλότερες τιμές στα commodities αλλά και ταχύτερη ανάπτυξη της καινοτομίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών. Σε 20-30 χρόνια θα έχουμε πιο καθαρό ενεργειακό χαρτοφυλάκιο και χαμηλότερες τιμές».

Το 6ο Συμπόσιο επικεντρώνεται αναπόφευκτα στις αναταράχες που προκαλούνται από την πανδημία του Covid-19 και τις επιπτώσεις της στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα. Παρά την απότομη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών πέρυσι, λόγω της ύφεσης των οικονομικών δραστηριοτήτων, απαιτούνται ακόμη τεράστιες προσπάθειες για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου μιας οικονομίας μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ