Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βελτιωμένα τα μεγέθη για την Βογιατζόγλου Systems στο α’ εξάμηνο

Σημαντική βελτίωση εμφάνισαν τα αποτελέσματα της Βογιατζόγλου Systems κατά το α' εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ο τζίρος της εισηγμένης ενισχύθηκε σε ποσοστό 35,87% (στα 14,11 εκατ.) σε σχέση με πέρυσι, το μικτό κέρδος κατά 38,34% (στα 4,57 εκατ.), ενώ τα EBITDA υπερδιπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 1,57 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, στην τελική γραμμή του ισολογισμού επέστρεψε σε κέρδη (726 χιλ.) από ζημίες 22 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Θα υπερκαλυφθούν σε μεγάλο βαθμό οι περσινές απώλειες

Η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι το 2021 θα είναι βελτιωμένο έναντι του 2020 και σε μεγάλο βαθμό θα υπερκαλυφθούν οι όποιες απώλειες της περυσινής χρονιάς. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η πορεία των εμβολιασμών, οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις, η ταχύτητα ενεργοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι πιθανοί περιορισμοί στην λειτουργία των καταστημάτων από το τέταρτο κύμα διασποράς του Covid-19.

Δυσμενές συνθήκες στη Ρουμανία

Στο εξωτερικό, οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην Ρουμανία και στα Βαλκάνια λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας καθιστούν δύσκολες τις προβλέψεις για την αναπτυξιακή πορεία της θυγατρικής «Voyatzoglou Systems Romania SRL», παρότι και πέρυσι βελτίωσε σημαντικά τα μεγέθη της κυρίως λόγω της εμπορικής της ανάπτυξης στον τομέα των αυτοποιημένων ρομποτικών συστημάτων αποθήκευσης και στο φετινό α΄ εξάμηνο εμφανίζει ικανοποιητικό κύκλο εργασιών και κερδοφορία.

Περαιτέρω ανάπτυξη του e-shop των Organizer Stores

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν στον κλάδο των μικρών καταστημάτων λόγω των συνεχών περιοριστικών μέτρων λειτουργίας τους (lockdown, click in shop, click away), ο οποίος αποτελεί το target group της θυγατρικής της «Organizer Stores», παρουσίασε ικανοποιητική αύξηση του τζίρου της. Η διοίκηση του Ομίλου προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) της εν λόγω θυγατρικής. Όπως σημειώνεται στις οικονομικές καταστάσεις, η εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων απέφερε πολύ καλά αποτελέσματα. Για τον λόγο αυτό εμπλουτίζει με προϊόντα που είναι ιδιαίτερα χρηστικά στους επαγγελματίες πελάτες, ενώ ενισχύει την παρουσία του στην ελληνική επικράτεια.

Επισφαλείς οι προβλέψεις για τη Beta Wood

Τέλος, εξαιτίας της πανδημίας, είναι επισφαλής κάθε πρόβλεψη για την πορεία της θυγατρικής, «Beta Wood». Η διοίκηση θεωρεί πάντως ότι «με εφόδια το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και τον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό είναι σε θέση να αναλάβει οποιοδήποτε έργο ώστε να συμβάλλει στην κερδοφορία και την ανάπτυξη του Ομίλου».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ